Найкасовіші фільми 2010 р.

akass1_2010.jpg

1. “Історія іграшок-3” (Toy Story 3) – $415.0 млн.
2. [“Аліса у країні чудес”->alice-in-wonderland] (Alice in Wonderland) – $334.1 млн.
3. [“Залізна людина-2”->iron-man-2] (Iron Man 2) – $312.1 млн.
4. [“Сутінки. Сага. Затемнення”->eclipse] (The Twilight Saga: Eclipse) – $300.5 млн.
5. [“Початок”->inception] (Inception) – $292.5 млн.
6. [“Гаррі Поттер та смертельні реліквії. Частина 1”->harry-potter-and-deadly-hallows1p] (Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1) – $270.5 млн.
7. “Гидкий я” (Despicable Me) – $250.5 млн.
8. [“Шрек назавжди”->shrek-4-2] (Shrek Forever After) – $238.3 млн.
9. [“Як приборкати дракона”->how-to-train-your-dragon] (How to Train Your Dragon) – $217.5 млн.
10. “Карате кід” (The Karate Kid) – $176.5 млн.

Перемога третьої “Історії іграшок” у боротьбі за звання найбільш прибуткового фільму 2010 року була передбачуваною. Студія “Піксар” майже ніколи не знімає продовження своїх стрічок, віддаючи перевагу оригінальним сюжетам, однак зробила виняток для пригод іграшок, з яких у 1995 р. починалась її слава. Результатом стала однаково приємна для дітей та дорослих картина, яка, немає сумнівів, невдовзі отримає “Оскар” у номінації “Найкращий повнометражний мультфільм”.

На другому місці – “Аліса” Тіма Бертона із завжди переконливим у ролі шаленця Джонні Деппом. Цей хіт, як і попередній, значною мірою завдячує своїй популярності надзвичайно модному нині формату 3D. Саме у ньому зроблені усі анімаційні стрічки з першої десятки блокбастерів 2010-го, натомість з ігрових 3D-фільмів у списку опинилась лише “Аліса”.

Іншим гарантом успіху залишається слава попередників: п’ять картин зі списку є продовженнями хітів минулих років, одна – римейком і ще одна – екранізацією класики для дітей та дорослих. По-справжньому оригінальний сюжет опинився на п’ятій сходинці: режисерський талант Крістофера Нолана перетворив “Початок”, заплутану історію про владу снів, на один з найбільш видовищних фільмів року, який зараз ще й претендує на премію “Золотий глобус” у чотирьох номінаціях (за найкращу режисуру, сценарій, музику та як найкраща стрічка року). Англійського постановника називають новим Хічкоком і передрікають йому в тому числі і “оскарівський” успіх.

Як не дивно, у першій десятці не знайшлося місця для комедій з Адамом Сендлером та Беном Стіллером, хоча загальні результати свідчать про те, що подібні картини все ще здатні заробити у прокаті більше 100 млн. доларів. Найдорожчий фільм року “Трон: спадок” щойно вийшов на екрани, тому поки що встиг зібрати лише 72 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *