Емі Адамс

Емі Адамс (Amy Adams / Эми Адамс) народилась 20 серпня 1974 р. Її батьки, Катрін і Річард Адамси, – військові, які оселилися в Італії. Крім Емі, в сім’ї було ще шестеро дітей. Майбутня акторка виросла в Колорадо, де відвідувала школу Douglas Country High School. Батьки розлучилися, коли дівчинці було 11 років. Адамс багато грала на сцені: саме в театрі Міннесоти її помітив кінопродюсер. Невдовзі після цього відбувся справжній дебют Емі в кіно – у стрічці “Вбивчі красуні” у ролі Леслі Міллер.

adams1.jpg

Актриса знялась у картинах “Жорстокі ігри-2” (2000), “Впіймай мене, якщо зможеш” (2002), “Рікі Боббі – король дороги” (2006) і телесеріалах “Доктор Вегас” та “Зачаровані”. Роль Ешлі у фільмі “Червневий жук” принесла Адамс захоплені відгуки критиків, спеціальний приз журі фестивалю незалежного кіно “Санденс” та номінацію на “Оскар”. Їй навіть запропонували стати членом Кіноакадемії. Однак справжній успіх прийшов до Емі з головною роллю у романтичній комедії-казці [“Зачарована”->enchanted] (2007). Акторка зіграла принцесу Жизель, яка потрапляє з диснеївського мультика у жахливий світ сучасного Нью-Йорка. Картина встановила своєрідний рекорд, зібравши за вікенд понад 50 млн. доларів: кращі касові збори у вихідні, що передують Дню подяки, було зафіксовано тільки у 1999 р. Продюсер фільму Баррі Джозефсон вважає, що своїм успіхом стрічка зобов’язана саме Адамс, яку до того ж висунули на здобуття “Золотого Глобуса” як найкращу виконавицю комедійної ролі. Хоч ця нагорода акторці не дісталась, роль Жизель стала для неї початком справжньої слави і популярності.

adams2.jpg

Успіх частково лякає Адамс, і вона досі сумнівається, чи правильний шлях обрала в житті. “Чи все я роблю правильно? Я не думаю, що успіх чи невдачі можна вимірювати лише кар’єрними досягненнями. Я не заміжня. Іноді я думаю, що краще б я читала книжки, а не сценарії”, – подібні питання хвилюють Емі Адамс і навіть заважають їй спокійно спати вночі. На щастя, на її працездатність це не впливає. Після “Зачарованої” актриса знялась у картині [“Війна Чарлі Вілсона”->war-of-charlie-wilson] (2007) з [Томом Хенксом->tom-hanks] та Джулією Робертс, потім зіграла у стрічках “Міс Петтігрю живе одним днем” (2008) та “Сумнів” (2008). Останній фільм приніс Адамс чергові номінації на “Оскар” та “Золотий Глобус”. У картині “Джулі і Джулія” (2009) партнеркою актриси стала [Меріл Стріп->meryl-streep], а у комедії [“Ніч у музеї-2”->night-in-museum-2] (2009) вона знялась разом з [Беном Стіллером->ben-stiller]. Стрічка “Заміж у високосний рік” (2010) знову довела, що Емі чудово почувається в амплуа романтичної героїні. Цього року Адамс ще раз потрапила до кола номінанток на “Оскар” – за роль другого плану у картині “Боєць”.

adams3.jpg

Зараз Адамс живе у Лос-Анджелесі разом з актором Дарреном ле Галло. 15 травня 2010 р. у неї народилась дочка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *