Емілі Браунінг

Емілі Браунінг (Emily Browning / Эмили Браунинг) народилась 7 грудня 1988 р. у Мельбурні (штат Вікторія, Австралія) у сім’ї Шеллі та Ендрю Браунінг. У неї двоє молодших братів – Метью та Ніколас. Емілі навчалась в Елтемській школі. Її акторська кар’єра почалась у 8 років: гра дівчинки у шкільній виставі вразила батька її однокласника, який порадив юній Браунінг всерйоз подумати про акторське майбутнє. Невдовзі після цього вона отримала роль у фільмі телекомпанії “Голмарк” “Відлуння грому” (1998), де стала партнеркою славетної Джуді Дейвіс. З цього моменту Емілі стабільно працювала в австралійській теле- та кіноіндустрії.

browning1.jpg

У стрічці “Людина, яка судилася з Богом” (2001) Браунінг зіграла дочку персонажа Біллі Коннолі. Вона з’явилась у ролі Алісії в п’яти епізодах серіалу “Щось у повітрі” (2000-2001) і у ролі Хейлі Фултон у популярному серіалі “Блакитні бігуни” (2001-2002). У 2002 р. Емілі дісталась роль Кеті Харвуд у фільмі жахів [“Корабель-привид”->ghost-ship]. Того ж року за свої заслуги Браунінг отримала премію Австралійського кіноінституту як найкраща молода актриса; на цю ж нагороду її номінували наступного року.

Поки що найвідомішою картиною за участю Емілі Браунінг є “чорна комедія” “Лемоні Снікет: 33 нещастя” (2004), в якій юна акторка зіграла Віолету Бодлер – одну з трьох сиріт, яких переслідує безжальний родич-опікун, готовий на все заради спадку (Джим Керрі). Під час зйомок Емілі так часто сміялась зі свого знаменитого колеги, що навіть побоювалась, що її можуть звільнити. За роль Віолети Браунінг відзначили міжнародною премією “AFI”, а також номінаціями на приз телекритиків (як найкращу молоду актрису) і на нагороду “Young Artist Award”. Акторка була дуже зацікавлена у продовженні “Лемоні”, однак касові збори стрічки студію не вразили. Якщо другу частину і буде знято, то вже без Емілі, бо вона суттєво виросла.

browning2.jpg

У 2006 р. Браунінг знялась у музичному кліпі на пісню “Light Surrounding You” групи “Evermore”. Під час зйомок ролика члени колективу зізнались: “…ми погані актори, тому ми вирішили взяти Емілі”. Актрису вважали однією з основних претенденток на головну роль у “Сутінках”, і її кандидатура навіть подобалась Стефані Маєр, проте роль дісталась [Крістен Стюарт->kristen-stewart]. Натомість Браунінг знялась у фільмах “На мілині” (2005), “Незвані” (2009), “Заборонений прийом” (2011), “Спляча красуня” (2011).

browning3.jpg

Незважаючи на свої голлівудські успіхи, Емілі продовжує жити у Мельбурні. В інтерв’ю вона розповідає, що американський акцент позичила з телешоу каналу АВС “Вулиця Сезам”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *