Форсаж-5

Форсаж-5 (Fast Five / Форсаж-5). Бойовик. США, 2011. Режисер Джастін Лін. У ролях: [Він Дізель->vin-diesel], [Пол Вокер->paul-walker], [Двейн Джонсон->dwayne-johnson], [Джордана Брюстер->jordana-brewster], [Ельза Патакі->elsa-pataky], Тайріз Гібсон, Сун Кан, Гал Гадот.

fast-five-poster.jpg

Доменіка Торетто (Дізель) та його друзів звинувачують у вбивстві федеральних агентів, яке насправді вчинили помічники наркобарона. Щоб помститися цьому лиходію, команда Торетто вирішує позбавити його усіх грошей…

До того часу, коли “Форсаж-4” став найбільш касовим фільмом “Юніверсал” 2009 р., праця над п’ятою частиною йшла повним ходом. Спочатку обговорювали версію, в якій герої вирушать до Європи, але потім продюсери вирішили, що дія картини розгортатиметься в Бразилії. Дізель, який до того часу став співпродюсером кіносеріалу, з самого початку погодився зніматися, і Вокер теж швидко підписав контракт.

Зйомки почалися наприкінці червня 2010 р. у Каліфорнії. Потім знімальна група перемістилась до Пуерто-Ріко. На початку листопада вона завітала до Ріо-де-Жанейро, де працювала чотири дні. Кінематографісти зняли кілька сцен на тлі найбільш відомих пам’яток Ріо, щоб створити враження, що дія відбувається саме там, і повернулися до США.

Прихильникам “Форсажу” не сподобалось, що у четвертій серії вбили кохану героя Дізеля, Летті (Мішель Родрігес). Вони проводили кампанії, присвячені її “воскресінню”, збирали підписи під петиціями, слали листи на студію. Така впертість стала несподіванкою для студійних чиновників, проте вони не здалися. Щоб компенсувати відсутність Летті, було прийняте рішення використати у сюжеті якомога більше персонажів з попередніх “Форсажів”. Вокер давно пропонував продюсерам повернути Романа Пірса у виконанні Тайріза Гібсона, який був його напарником у другій частині, і цього разу режисер підтримав його. Крім Гібсона, з “Подвійного форсажу” повернувся репер Лудакріс. З персонажів першої серії у п’яту завітав Вінс, якого зіграв Метт Шульц: цей актор останні два роки не міг отримати жодної ролі і жив у наметі в парку Малібу, тому був дуже радий запрошенню. З четвертої частини запросили Гал Гадот (Жизель), з третьої – Сун Кана (Хан).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *