Том Хіддлстон

Том Хіддлстон (Tom Hiddlestone / Том Хиддлстон) народився 9 лютого 1981 р. у Вестмінстері (Лондон, Велика Британія). Він навчався у школі Дракона в Оксфорді та в Ітонському коледжі поблизу Віндзора у Беркширі, де жив у домі Дурнфорд. У Кембриджі, де він теж отримував освіту, Том брав участь у постановці “Трамвай “Бажання”. У 2005 р. Хіддлстон закінчив престижну Королівську академію драматичного мистецтва.

loki1.jpg

Свою першу роль Том виконав у телефільмі “Життя і пригоди Ніколаса Нікльбі” (2001). Його наступні роботи теж були пов’язані з телебаченням: “Змова” (2001), “Черчіль” (2002) з Альбертом Фінні та Ванесою Редгрейв, “Загадка сонетів Шекспіра” (2005), кілька серіалів. Першу велику роль актор також зіграв у телефільмі – в “Любовних невдачах Джейн Остін” (2008). У 2008 р. Хіддлстона номінували на премію Лоренса Олів’є у категорії “Найкращий дебют”, і він отримав цю нагороду. Запрошення від компанії “Марвел” стало для Тома великим проривом на кіноекран.

hiddleston2.jpg

Довгий час кіномани вважали, що роль головного противника Тора, бога Локі, отримає Джим Керрі – можливо, через те, що цей актор вже має на своєму рахунку успішну роль лиходія у кінокоміксі (Ріддлер у “Бетмені назавжди”), а також тому, що в “Масці” у головного героя час від часу вселявся саме дух Локі. Однак режисер [“Тора”->thor] Кеннет Брана мав особисту думку з цього приводу: він взяв на роль свого приятеля і театрального колегу Хіддлстона. Разом вони раніше знімались у телесеріалі “Валандер” (за мотивами детективів шведського письменника Хеннінга Манкеля) і грали на лондонській сцені у п’єсі “Іванов”. Спочатку Том хотів грати Тора, проте постановник переконав його, що з нього вийде чудовий лиходій. Хіддлстон каже, що “вирішив грати Локі, як Едмонда з “Короля Ліра”, тільки ще підступніше. Локі володіє прийомами чорної магії, може міняти зовнішність, перетворювати хмари на драконів”. Актору також довелося тренуватися і сидіти на дієті: він був змушений радикально схуднути, щоб у нього було хиже обличчя. Разом з Брана вони вирішили, що бійцівський стиль Локі буде прямо протилежний стилю Тора, тому Хіддлстон вивчав бразильське бойове мистецтво капоейра, яке нагадує танець.

tom-hiddleston.jpg

У фіналі фільму бог-громовержець та його друзі вирішують, що Локі загинув, але це зовсім не так: вже зараз відомо, що він повернеться у “Месниках” – блокбастері, де зберуться Залізна людина, Тор, Халк та багато інших супергероїв “Марвел”. “Можу лише сказати, що у Локі надзвичайно масштабні плани, і сам Тор не може здолати брата”, – розповідає Хіддлстон. Він також хвалить сценарій Джоса Відона, якому вдалося поділити екранний час між сімома героями та однією героїнею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *