Пінгвіни містера Поппера

Пінгвіни містера Поппера (Mr. Popper’s Penguins / Пингвины мистера Поппера). Комедія. США, 2011. Режисер Марк Вотерс. У ролях: [Джим Керрі->jim-carrey], [Карла Гуджино->carla-gujino], Мадлен Керролл, Максвелл Перрі Коттон.

mr-poppers-penguins-poster.jpg

Містер Поппер (Керрі), успішний бізнесмен з Мангеттена, живе розкішним життям і ось-ось стане партнером в престижній фірмі. Однак усе змінюється, коли у нього на порозі з’являється прощальний подарунок покійного батька – живий пінгвін…

З 30 червня стрічку “Пінгвіни містера Поппера” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Це екранізація книги, написаної подружжям Етуотер у 1938 р. У 1939 р. вона отримала медаль “Ньюбері” і з того часу стала класикою для багатьох поколінь.

У сценарії, написаному Шоном Андерсом, Джоном Моррісом та Джаредом Штерном, сюжет книги Етуотерів перероблено у сучасному стилі, і містер Поппер мало схожий на книжковий образ. Однак автори намагались зберегти гумор першоджерела та його повагу до сімейних цінностей.

У жовтні 2010 р., задовго до початку зйомок, творці стрічки почали пошук шістьох пінгвінів: ніколи раніше ці птахи не грали настільки ключову роль у художньому фільмі. Довелося звернутись по допомогу до Скотта Дрішмана, відомого спеціаліста з пінгвінів, який працює з ними з 1972 р. Для нього “Пінгвіни” стали першим проектом у кіноіндустрії. Перш ніж птахів привезли до США, для них побудували вольєр неподалік від студії “Стейнер” у Брукліні, де знімали частину фільму. Під час зйомок пінгвінів на території павільйону встановили гігантську систему кондиціювання, яка підтримувала температуру повітря на рівні 2-5 градусів Цельсія.

“Я хотів знятися у фільмі, який запам’ятають діти і їх батьки, – так пояснює свою участь у цій картині Керрі. – Деякі актори не люблять працювати з дітьми або тваринами, побоюючись, що їх переграють. Проте мені подобаються прості, чисті почуття. А хто краще за тварин – у нашому випадку пінгвінів – і дітей зможе пробудити їх в нас?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *