Ковбої проти прибульців

Ковбої проти прибульців (Cowboys & Aliens / Ковбои против пришельцев). Фантастичний вестерн. США, 2011. Режисер Джон Фавро. У ролях: [Денієл Крейг->daniel-craig], [Гаррісон Форд->harrison-ford], [Олівія Вайлд->olivia-wilde], Сем Роквелл, Ноа Рінгер, Пол Дано, Кленсі Браун, Кіт Керрадайн.

cowboys__aliens-poster.jpg

З 18 серпня стрічку “Ковбої проти прибульців” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Дія відбувається у 1873 р. у штаті Арізона. Незнайомець на ім’я Джейк Лонерган (Крейг) втратив пам’ять. Єдиний натяк на його минуле – дивні кайдани на одному з його зап’ястків. Герой швидко дізнається, що жителі містечка не дуже раді незнайомцям, особливо полковник Вуді Доларайд (Форд), який править у цій місцевості.

Проект про битву арізонських ковбоїв з індіанцями, яку перериває аварія літаючої тарілки, цікавить Голлівуд вже 13 років. У 1997 р. ідею купили студії “Юніверсал” та “Дрімворкс” на базі одного-єдиного плакату з ковбоєм та НЛО. Писати сценарій і знімати фільм запросили Стіва Одекерка, але з цього нічого не вийшло. Через деякий час проект продали “Коламбії”, потім він повернувся до рук початкових власників, а у 2006 р. на його основі Фред Ван Ленте та Ендрю Фоулі написали графічний роман.

Перші чутки про відродження проекту стосувались режисера та головного виконавця – Джона Фавро і Роберта Дауні-мол., які чудово спрацювались на двох [“Залізних Людинах”->iron-man]. Повідомляли про існування кількох версій сценарію, а також про те, що Алексу Курцману, Роберто Орсі та Деймону Лайндлофу (сценаристу популярного серіалу “Залишитися в живих”) доручили написати новий варіант. Потім стало відомо, що Дауні зніматися не зможе через зайнятість у другій серії “Шерлока Холмса” і що його замінить Крейг. Фавро пояснював, що вибрав Денієла, оскільки він може і зіграти крутого героя, і наділити його людяністю та вразливістю. Виконавчим продюсером стрічки став Стівен Спілберг. Він та Форд разом вирішили, що персонаж останнього в жодному разі не повинен носити ковбойський капелюх, щоб вберегтися від порівнянь з Індіаною Джонсом.

Музику до картини написав британський композитор і номінант на премію “Греммі” Гаррі Грегсон-Вільямс. Фільм зняли не в 3D, бо Фавро вважав, що модний формат не пасує до жанру вестерну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *