Нестерпні боси

Ще одна смішна комедія цілком у дусі двох “Похміль” – тобто дітей краще повести на “Пінгвінів” чи “Гаррі Поттера”. Для дорослих же вона пропонує актуальну тему, чимало приводів як слід пореготати і чудовий акторський ансамбль, який примушує забути про недоліки сценарію.

horrible_bosses1.jpg

Сюжет віддзеркалює страх сучасних американців середніх років (і не тільки) перед безробіттям і новий рівень влади в руках тих, хто може розпоряджатися їх долею. Звичайно, три екземпляри, запропоновані у стрічці, – це перебільшення, але якісь аналоги в реальності у них є. А оскільки їх грають справжні зірки ([Спейсі->kevin-spacey], [Аністон->jennifer-aniston], [Фаррелл->colin-farrell]), то ці образи вийшли у стрічці найяскравішими.

horrible_bosses2.jpg

І якщо ролі останніх двох – це швидше вдалі жарти, ніж справжні персонажі, то Спейсі таки створив повноцінний характер: маленький тиран, який насолоджується владою над підлеглими лише тому, що в глибині душі відчуває себе слабаком, якому постійно зраджує красуня-дружина (і відчуває правильно). Фільм переконливо показує, наскільки крихкою є психіка подібного “міні-диктатора”, і завдяки цьому ненав’язливо демонструється справжня відірваність від реальності офісного життя, в якому подібний дрібний індивідуум може сприйматися мало не як божок тими, хто від нього залежить. Непогане досягнення для розважальної стрічки.

Трійця центральних героїв забезпечує більшість жартів картини, причому найсмішнішим виглядає Бейтман, оскільки найменше комікує, а просто живе в образі забитого службовця. Усі сцени за своєю участю краде [Джеймі Фокс->jamie-foxx], і взагалі, провальних ролей у цій стрічці немає (принаймні за результатами першого перегляду).

horrible_bosses3.jpg

Зі сценарієм певні проблеми є: легко помітити діри і лінії, які закінчуються нічим (візит одного з трійці до Джулії, наприклад, виникає нізвідки і закінчується нічим в сюжетному плані), дуже багато збігів і дуже нереалістичні реакції копів, але завдяки енергійному акторству і міцній дозі гумору це можна вибачити. Щодо гумору – він частково туалетний, частково сексуальний, частково характерний, але найчастіше смішний, особливо для тих, у кого є особистий досвід офісного життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *