Реальна сталь

Цю картину найпростіше характеризувати як механічного [“Роккі”->rocky] для сімейного перегляду. Тема стосунків між батьком та сином є у фільмі центральною, а замість жорстоких людських боїв – бійки між роботами, так само безневинні в плані реального насилля, як розбірки трансформерів. Тому це цілком підходяща стрічка для того, щоб сходити на неї разом з дитиною.

real_steel1.jpg

Сюжет неодмінно нагадає фільми Сталлоне – вищеназваного “Роккі” та менш відомого “З усіх сил”. З першого – уся спортивна лінія включно з фіналом і образ нікому непотрібного невдахи. З другого – лінія стосунків між героєм та сином, який має шанс на спокійне та забезпечене життя з іншими родичами. Роботи, що змагаються, явно притупали з [“Трансформерів”->transformers] та деяких інших “іграшкових” сюжетів. Жодного оригінального інгредієнту немає, але, незважаючи на це, їх поєднання вийшло досить емоційним і здатним втримувати глядацький інтерес.

real-steel2.jpg

Якщо з чим трохи перегнули палицю, то це з головним героєм. Звичайно, персонаж, який покинув жінку з дитиною і потім 11 років ними не цікавився, не може бути зразком батьківського тепла, проте в “Реальній сталі” Чарлі Джекмена місцями виглядає занадто антипатично, за нього майже не хочеться вболівати, хоча ближче до фіналу він значно покращується. В значній мірі фільм рятує Дакота Гойо, зворушливий і енергійний у ролі сина не дуже вдалого промоутера, – він вийшов повноцінним другим головним героєм, ще й майже головнішим за Джекмена. Лиходії дрібні (не лише у порівнянні зі своїми роботами) і карикатурні, особливо мільйонерка Ольги Фонди – і треба чути, що з неї зробили наші дубляжисти.

real-steel3.jpg

Підсумок: “Роккі” епохи “Трансформерів” – усі, для кого подібна суміш звучить привабливо, не залишаться розчарованими. Як і фани Джекмена – принаймні цього разу він грає не Росомаху.

1 коментар для “Реальна сталь”

  1. филь – супер! не зря он попал в ТОП фильмов! Отличная игра актёров, динамика, присутствия эмоциональныъ падений и подьёмов, а также саундреки! Все треки в фильме звучали органично и действительно вписывались в происходящие события на экране. А не как часто бывает: подобрали ребята какую-нибудь крутую или просто всем известную песню и пустили в кадр непонятно к чему, зачастую сама песня оказывается намного круче, чем весь фильм вместе взятый, выглядит убого. А тут всё прекрасно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *