Опівночі в Парижі

Опівночі в Парижі (Midnight in Paris / Полночь в Париже). Комедія. США, 2011. Режисер [Вуді Аллен->woody-allen]. У ролях: [Овен Вілсон->owen-wilson], [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], [Маріон Котіяр->marion-cotillard], [Едріан Броді->adrien-brody], Кеті Бейтс, Курт Фуллер, [Майкл Шин->michael-sheen], Елісон Пілл, Том Хіддлстон, Карла Бруні.

midnight_in_paris_poster.jpg

З 6 жовтня стрічку “Опівночі в Парижі” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Гіл Пендер (Вілсон) та його наречена приїздять до столиці Франції. Гіл пише книгу, а вночі гуляє Парижем початку століття, зустрічаючись зі своїми знаменитими кумирами – Хемінгуеєм, Фітцджеральдом, Сальвадором Далі, Луїсом Бунюелем.

Дирекція 64-го Каннського кінофестивалю обрала цю стрічку для церемонії відкриття. “Опівночі в Парижі” – чудове освідчення у коханні до столиці Франції, – заявив директор фестивалю Тьєррі Фремо. – У цій роботі Вуді Аллен заглиблюється у вивчення питань, які він вже ставив раніше у своїх фільмах: наше ставлення до історії, до мистецтва, до задоволення і до життя. У своїй 41-й повнометражні він вкотре підтвердив безмежність свого таланту”. Невелику роль екскурсовода виконала Карла Бруні, що додало проекту уваги світських хронікерів та публіки.

Стрічка продемонструвала чудові збори на різній кількості екранів. Спочатку вона вийшла усього на 6 екранах і за перший вікенд заробила 579 тисяч доларів, тобто 95.6 тисяч доларів з копії, ставши рекордсменом за зборами з одного екрану (до “Опівночі в Парижі” рекорд з результатом близько 90 тисяч доларів з копії за вікенд утримувала драма “Король говорить”). Коли збори картини в обмеженому прокаті перевищили 7.4 млн. доларів, її вирішили випустити у загальнонаціональний прокат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *