Підстава

По мірі наближення до різдвяного сезону виходить все більше блокбастерів, кінокоміксів, розрекламованих сіквелів і приквелів. Поряд з дорогими 3D-шками і черговою хвилею “сутінкового” божевілля не так вже й легко помітити малобюджетний бойовичок, навіть незважаючи на те, що у ньому знявся сам “Міцний горішок”.

setup1.jpg

Роль у нього, щоправда, не головна і досить-таки скромна. Крутий мафіозний бос у виконанні Вілліса з’являється приблизно у п’яти сценах, але запам’ятовується. Автори фільму спробували надати стандартній схемі “помста зраднику” легкий річі-тарантінівський присмак: це відчувається у чудернацьких персонажах другого плану (у першу чергу стосується М’ясника), їх часто безглуздих вчинках, довгих монологах та діалогах на різні теми (не без ознак гумору). Без цього стрічка ризикувала здатись схожою на бойовик класу “Б” 80-х – а так сприймається більш-менш сучасно, хоча й залишається у “Б”.

setup2.jpg

З акторством у подібних картинах, м’яко кажучи, майже завжди не густо, але в цьому плані “Підстава” – варіант далеко не найгірший. Хіба що головний виконавець-репер гри практично не демонструє, а лише ходить, стріляє і бігає – решта акторського складу сприймається більш-менш задовільно. [Раян Філліпп->ryan-phillippe] добре впорався з роллю вбивці і зрадника, у якого, тим не менш, є почуття і мотивація, що не дозволяє сприймати його як стовідсоткового покидька. Вілліс теж не підводить своїх прихильників у ролі колоритного мафіозі, навіть незважаючи на те, що цього разу йому довелося демонструвати здебільшого почуття гумору, а не бойові таланти. Варто також згадати Дженну Деван та Джеймса Ремара, які зіграли відповідно подружку та батька героя Філліппа.

setup3.jpg

Підсумок: стандартний, але динамічний і (головне) короткий бойовичок, який майже не встигає набриднути. Рекомендується фанам Вілліса та Філліппа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *