Маппети

Герої популярного комедійного лялькового шоу з’являлись у кінофільмах вже разів 10, і цей останній їхній візит вийшов одним з найуспішніших: його навіть відзначили “Оскаром” за дуже непогану пісню “Я чоловік чи маппет?”

muppets_1.jpg

Насправді те, що цей фільм знайшов у світі досить широку аудиторію, трохи дивує, і не через якість стрічки. Просто ті, хто дивились “Маппетів” у дитинстві, давно подорослішали, а сучасні малюки віддають перевагу (як правильно показано у картині) трансформерам та черепашкам-ніндзя. Помітно, що у фільму невеликий бюджет, і все одно: те, що на “фабриці мрій” знайшлись люди (ентузіасти і давні фанати шоу), які вирішили дати чесний шанс Керміту, Піггі та іншим, – це майже диво. В цьому плані сюжет стрічки повторює реальність.

muppets_2.jpg

Звичайно, шоу Маппетів на великому чи малому екрані неможливо уявити собі без великої кількості музичних номерів, і тут їх вистачає: співають в той чи інший момент усі головні персонажі-люди і більшість персонажів-ляльок. Люди відчутно переграють, але в настільки умовній кінореальності це можна пробачити. Маппети залишаються самі собою. Жартів вистачає, хоча могло б бути і більше: взагалі, гостротою гумору (яка часом спостерігалась у телешоу) пожертвували заради сімейного тону стрічки. У картині є дві основні сюжетні лінії: шлях головного героя до почесного звання маппета і стосунки двох добре відомих усім маппетів; друга продумана трохи краще за першу, хоч їй і відведено менше екранного часу.

muppets_3.jpg

Підсумок: це, безумовно, буде свято для усіх фанатів шоу або тих, хто просто піддасться ностальгії. Діти, яких батьки привели на сеанс, в принципі, теж виглядали задоволеними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *