Мачо і ботан / Джамп-стріт, 21

Черговий популярний колись телесеріал отримав нове життя на великому екрані. На щастя, від старого сюжету мало що залишилось: правильно розуміючи, що зараз те шоу пам’ятають лише найбільші фани [Джонні Деппа->johnny-depp], автори фільму запропонували власну оригінальну історію (хоча все ж таки “оригінальну” – перебільшення).

21_jump_street_1.jpg

Вийшло досить весело. Обмін шкільними ролями між “мачо і ботаном” став головною сюжетною лінією, відтіснивши на другий або навіть третій план розслідування, яке ведуть герої і яке в результаті зводиться до кількох штампованих погонь. Школа, в яку заслали під прикриттям героїв, здається дуже дивною. Стрічка з усіх сил намагається зробити вигляд, що з 80-х у старшокласників змінилося геть усе, але це суперечить багатьом іншим сучасним американським молодіжним фільмам, які показують, що, наприклад, культ навколо спортивних зірок ніхто не відміняв, а хулігани, яким начхати на політкоректність, без проблем займають перші місця в шкільній ієрархії. Можливо, школа у “Джамп-стріт” настільки дивна тому, що в ній вживають наркоту кожен, хто забажає.

21_jump_street_2.jpg

[Джона Гілл->jonah-hill] знову доводить, що його не даремно вважають одним з найперспективніших нових коміків “фабрики мрій”. У його товаристві навіть [Татум->channing-tatum] стає смішнішим, хоча різниця в акторському класі все ж таки помітна. Ці двоє – поки що не Гібсон з Гловером і навіть не Сміт з Лоренсом, однак старт у них вдалий. З-поміж акторів другого плану [Айс Кьюб->ice-qb] краде кожну сцену, в якій з’являється. Еллі Кемпер запам’ятовується у ролі вчительки, яка починає божеволіти, щойно бачить м’язистого Татума. Роб Ріггл з усіх сил намагається зробити свого вчителя фізкультури кумедним, але настільки старається, що часом здається, що грає він сам з собою, а не з партнерами. Неможливо не згадати про епізодичну появу акторів з серіалу “Джамп-стріт” і з гумором подану долю їхніх персонажів.

21_jump_street_3.jpg

Підсумок: непоганий комедійний бойовик, який, швидше за все, отримає продовження. Рекомендується тим, хто бажає побачити, що “Погані хлопці” робили б у школі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *