Пірати! Банда невдах

Британська анімаційна студія, яка подарувала світу Воллеса, Громіта та “Втечу з курника”, цього разу взялася за піратські пригоди у 3D. Стрічка не те щоб дуже оригінальна, але в значній мірі смішна і динамічна, з яскравими персонажами і дивовижними пригодами.

pirates_band_of_misfits1.jpg

Лев’ячу долю успіху фільму визначає головний герой – Піратський Капітан. В кінотеатрі ми не почуємо, як його озвучує Х’ю Грант, однак наші прокатники здогадались дати персонажу голос українського Джека-Горобця, зробивши його “ріднішим” для наших кіноманів. Навряд чи подібну “підміну” передбачали автори картини, але, виявляється, у героїв чимало спільного: хвалькуватість, фантазія, хитрість, вміння виходити сухим з води. Щоправда, центральний персонаж “Банди невдах” значно наївніший, майже по-дитячому, вразливіший і покладається не лише на себе, а й на свою команду таких самих дилетантів, як він сам.

pirates_band_of_misfits2.jpg

Помічники у капітана – як на підбір: альбінос, каліка, перевдягнена жінка і навіть риба. Хоча у нього є і голос розуму – “№ 2”, перший помічник на кораблі, який підтримує свого начальника, не даючи йому захлинутись ексцентричністю. Є також пернатий член екіпажу, з дуже зворушливим поглядом, навколо якого, власне, і побудовано сюжет, і ще один незвичний для морської тематики, але корисний і кмітливий персонаж, який теж врешті-решт приєднається до команди.

pirates_band_of_misfits3.jpg

Суперечливим може виглядати рішення задіяти в якості інших важливих персонажів Чарлза Дарвіна та королеву Вікторію, зробивши з них повні посміховиська (щоправда, Вікторія тут головний лиходій, тому час від часу виглядає досить-таки загрозливо). В принципі, Голлівуд давно привчив усіх до таких фокусів, і все ж таки одна справа, коли ми бачимо карикатуру у невеликому епізоді чи на другому плані, і інша – коли вона отримує значний екранний час і просто сяє своєю карикатурністю.

Підсумок: непогана (і коротка) анімаційна пригодницька комедія з колоритними персонажами. Рекомендується любителям піратських пригод з почуттям гумору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *