Захисник

Черговий бойовик [Стетема->jason-statham], щоб зробити його не надто схожим на попередні стрічки актора, побудували навколо сюжетної лінії, яка може нагадати, наприклад, [“Леона”->leon] Бессона: крутий чоловік і маленька дівчинка, рятуючись разом від численних переслідувачів, на ходу вчаться довіряти одне одному.

safe1.jpg

Сентиментів у “Захиснику”, на щастя, дуже небагато – це не найсильніша сторона таланту головного виконавця. Хоча його герой тут – зовсім не залізний Термінатор: на самому початку фільму йому доводиться пережити трагедію, яка, фактично, забирає у нього весь сенс життя. А без цього сенсу у Люка Райта (навіть прізвище підкреслює, що він – хлопець правильний) зникає бажання помститися і повбивати усіх причетних до його втрати. Тому картина чітко ділиться на дві половині: у першій усі, кому не лінь, б’ють Стетема, а у другій вже він починає дубасити усіх, хто потрапляє під руку.

safe2.jpg

Втім, Люку доводиться попрацювати і головою: стрічка стає по-справжньому цікавою, коли герой розробляє хитрий план зіштовхнути лобами китайців, росіян і своїх колишніх колег зі спецзагону. Дуже жорстока і кривава перестрілка, яку вчиняють у клубі ці колеги, запам’ятовуються з усього фільму найкраще, особливо її ефектне закінчення. Стетем, як завжди, добре виглядає у бойових сценах; зіграти психологічний злам героя на початку у нього більш-менш вийшло (якщо уявити, що чоловік такої професії навряд чи став би вибухати емоціями навіть у подібній ситуації), а от в сценах з дитиною його гру цікавою назвати не можна – просто це не його. Можна також зауважити, що, навіть якщо уявити, що старий китайський гангстер ну зовсім не довіряє комп’ютерам, доручити усі свої справи десятирічній дівчинці з найкращою пам’яттю – це гранична дурість. І ще відчутно недопрацювали фінал: замість ефектного двобою ми отримуємо… те, що отримуємо.

safe3.jpg

Підсумок: не набагато краще і не набагато гірше за інші бойовики Стетема. Його фанати і прихильники жанру, швидше за все, будуть задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *