Руфус Сьюелл

Руфус Сьюелл (Rufus Sewell / Руфус Сьюэлл) народився 29 жовтня 1967 р. в англійському місті Туїкнем. Його батько Білл був австралійським аніматором. Він помер, коли майбутньому актору було 10 років. У Руфуса є брат Каспар. У 18 років Сьюелл почав відвідувати Центральну лондонську школу мови і драми. Відучившись три роки, він пішов звідти у червні 1989 р. Його акторський дебют відбувся на лондонській сцені у виставі “Зроби це краще”, за роль у якій Руфуса відзначили нагородою для найкращого молодого актора. Гра у виставі за п’єсою Тома Стоппарда “Аркадія” зробила його претендентом на престижну премію “Olivier Award”.

rufus-sewell1.jpg

Настільки вдалий початок акторської кар’єри дав Сьюеллу можливість з’явитися у бродвейській виставі “Переклади”, яка принесла йому приз “Broadway’s Theatre World Award”. Продовжуючи працювати в театрі, Руфус почав зніматися в епізодах теле- та кінофільмів. Його першою роботою на великому екрані стала роль наркомана у фільмі “Двадцять один” (1991). Кілька телесеріалів зробили ім’я Сьюелла відомим, і його гру часто високо оцінювали критики. Він намагався отримати роль упиря Лестата в картині “Інтерв’ю з вампіром”, але вона дісталась [Тому Крузу->tom-cruise]. Після зйомок у комедіях “Ферма” (1998) та “Дещо про Марту” (1998) актор поїхав до Італії, де в “Чесній куртизанці” (1998) зіграв венеціанського аристократа, який розбив серце закоханої у нього дівчини.

rufus-sewell2.jpg

Рецензенти назвали створений ним образ “байронічним”, і Сьюеллу довелося боротися, щоб не залишитися на все життя в амплуа романтичного красунчика: у фантастичному трилері “Темне місто” (1998) він блукав міськими лабіринтами, складаючи з уривків пам’яті мозаїку реальності, а у “Подорожі на край світу” (1999) пірнав за перлинами у Новій Гвинеї. У серіалі “Арабські пригоди” (2000) за мотивами казок “Тисяча і однієї ночі” Руфус зіграв Алі-Бабу. У 2000 р. актор знявся разом з [Кім Бесінгер->kim-basinger] та Крістіною Річчі у містичному трилері “Збережи дитину”, де перевтілився у лідера релігійної секти, а наступного року роль зловісного графа в “Історії лицаря” з [Хітом Леджером->heath-ledger] принесла йому світову славу. Серед наступних робіт Руфуса: “Жах з безодні” (2001), “Екстремали” (2002), “Легенда Зорро” (2005), “Трістан і Ізольда” (2006), “Ілюзіоніст” (2006), “Дивовижна легкість” (2006), “Відпустка за обміном” (2006), “Джон Адамс” (2008), “Турист” (2010). У містичному трилері [“Президент Лінкольн – мисливець на вампірів”->abraham-lincoln-vampire-hunter] Сьюелл виконав роль головного лиходія Адама.

rufus-sewell3.jpg

Крім зйомок у кіно, Руфус Сьюелл грає на сцені Лондонського Королівського театру. 24 березня 1999 р. він одружився з Ясмін Абдаллах, проте шлюб виявився недовгим: через рік пара оформила розлучення. Сьюелл також зустрічався з Кейт Вінслет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *