Льодовиковий період: Континентальний дрейф

Після вдалої [третьої частини->ice-age-3] четверта трохи розчаровує. Це все ще якісне кіно для сімейного перегляду, але у ньому значно менше яскравих персонажів та цікавих сюжетних ліній, ніж у попереднику.

ice-age4_1.jpg

Головна трійця в наявності, і не буде перебільшенням сказати, що вони ніяк не змінюються впродовж фільму. Тих, кого лінивець дратував у попередніх частинах, порадує поява його родичів і особливо бабусі, яка буде мандрувати разом з трійцею. Вона видає кілька смішних жартів, решту ж важко назвати вдалими. Сюжетна лінія, пов’язана з дочкою мамонта Менні і її спробами завоювати увагу мамонта-ровесника, – це клон усіх молодіжних комедій, дуже передбачуваний і малоцікавий, який тільки сповільнює сюжет і тягне його на дно. Той екранний час, який витратили на неї, можна було б використати для розвитку любовної лінії між Дієго і тигрицею-альбіноскою Широю, тому що ця лінія виглядає квапливою і слабко проробленою (скажімо, у [“Мадагаскарі-3”->madagascar-3] аналогічна річ була зроблена значно переконливіше).

ice-age4_2.jpg

Найкраще йдуть справи, як завжди в “Льодовикових періодах”, у білки. Не в тому плані, що Скрету раптом почало щастити, а тому, що його пригоди (у даному випадку – пошуки скарбу) залишаються найкумеднішою частиною картини. Фінал цієї сюжетної лінії дійсно вартий уваги.

З-поміж нових персонажів найжвавішим видається піратський капітан (так, пірати вже дістались навіть льодовикового періоду) – дуже злий і дуже сильний примат, якому навіть присвячена єдина у фільмі пісня. У цього досить ефективного (як на сімейний мультфільм, звичайно) лиходія є команда колоритних помічників і кумедні звірята-раби, які в сюжеті грають роль евоків. Взагалі-то використання евоків – не дуже добра річ для будь-якої стрічки, оскільки вони були далеко не найкращою ідеєю дядька Джорджа, проте тут це зроблено весело і не займає багато часу. У картині багато дії (мабуть, більше, ніж у будь-якій з попередніх серій), якою намагаються компенсувати простоту і передбачуваність основної сюжетної лінії.

ice-age4_3.jpg

Підсумок: якісна анімація для сімейного перегляду, яка, тим не менш, поступається третій частині і цьогорічному хіту “Мадагаскар-3”. Однак фанам білки переглянути її необхідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *