Згадати все

У Голлівуді є два режисери, які займаються переважно тим, що просувають своїх дружин у героїні бойовиків. Пол Андерсон робить це з [Мілою Йовович->milla-jovovich], Лен Вайсман – з [Кейт Бекінсейл->kate-bekinsale]. В даному випадку останній дав дружині роль, яка принесла першу славу [Шарон Стоун->sharon-stone], ще й розширив цю роль до рівня головного антагоніста.

total_recall_1.jpg

В результаті найцікавішою у новій версії [“Згадати все”->total-recall] вийшла саме Лорі – настирлива, швидка і дуже зла на “чоловіка” (мабуть, він забув про її день народження). У Стоун в цій ролі було кілька бійок, однак у версії Бекінсейл бойовий аспект став основним: вона по-чоловічому б’ється, стріляє і часом по-чоловічому грубо жартує. Вайсман попіклувався про те, щоб дати Кейт якомога більше крутих моментів (особливо запам’ятовується той, де Лорі сама стрибає у ліфт і починає гамселити відразу обох – Квейда і Меліну).

total_recall_2.jpg

Що ж стосується інших виконавців, то [Фаррелл->colin-farrell] опинився у дуже невигідному становищі: він приречений на порівняння зі Шварценеггером в одному з його найвідоміших фільмів, і порівняння це буде не на його користь. Можливо, він переконливіше за Арнольда виглядає в ролі робітника, що не вирізняється з натовпу, а от як суперагент цей вічно розгублений чолов’яга сприймається значно гірше. Завдання [Біл->jessica-biel] набагато простіше – бігати і гарно виглядати. На жаль, нічого особливо хорошого не можна сказати про Кренстона та Найджи, яким дістались ролі відповідно головного лиходія і лідера повстанців.

total_recall_3.jpg

Сценаристи римейка позбулися теми Марсу, натомість вигадали свій антиутопічний варіант майбутнього. Його візуальне рішення майже повністю скопійоване з класичних фантастичних стрічок – від “Блейд-раннера” до “Зоряних війн”. Дії та спецефектів багато, проте відчуття шаленого темпу розвитку подій, як це було у фільмі з Арнольдом, майже не виникає. Автори трохи погралися з цитатами з картини-попередника, обманюючи очікування тих, хто добре її знає, але це теж слабенька компенсація.

Підсумок: видовищний, однак не дуже захоплюючий римейк знаменитого блокбастера, в якому небагато сюрпризів та цікавих елементів. Має шанс сподобатись прихильникам Бекінсейл та великим любителям фантастичних бойовиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *