Попелюшка: Повний вперед!

Сам по собі задум стрічки дуже непоганий: взяти казку про Попелюшку і перенести її на Дикий Захід, перетворивши головну героїню з бідної безпомічної служниці на теж бідну, але зовсім не безпомічну ковбойку. Реалізація ж задуму не можна сказати, що неякісна, однак програє у порівнянні з сучасними американськими зразками.

cendrilion1.jpg

Рівень анімації у “Попелюшці” помітно нижчий, ніж у голлівудських мультфільмах: часом персонажі рухаються надто повільно і неприродно (особливо у сценах бійок). Що ж стосується сценарію, то у ньому відчутно не вистачає колоритного епізодичного персонажа, який би запам’ятовувався і в найгіршому випадку витягував на собі стрічку, – на кшталт пінгвінів у [“Мадагаскарі”->madagascar] та білки у [“Льодовиковому періоді”->ice-age]. Більшість жартів пов’язані з тіткою-княгинею і (знову!) піратським капітаном (ковбоїв авторам здалося замало, тому вони додали у фільм сухопутних та літаючих піратів), однак їм надали стільки екранного часу, що вони врешті-решт набридають.

cendrilion2.jpg

Складається враження, що сценаристи, взявши цікаву ідею, так і не вигадали під неї чогось справді вартого уваги, обмежившись переказом казки та ненав’язливим пародіюванням штампів вестернів. Нібито є і пригоди, і гумор, і ліризм, і дітям кіно має усі шанси сподобатися. Проте сюрпризів у ньому майже немає, як і елементів, розрахованих на дорослішого глядача: сюжет дуже простий як на повнометражну картину, особливо у порівнянні, знову ж таки, з популярними американськими мультфільмами. Головна героїня залишається одновимірною, і навіть саркастичний руський принц, який спочатку справляє хороше враження, досить швидко видихається.

cendrilion3.jpg

Підсумок: непоганий мультфільм для молодшої публіки, однак для дорослих у ньому небагато цікавого, незважаючи на декорації Дикого Заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *