Спадок Борна

Справа Джейсона Борна живе і процвітає – хоча жвавий суперагент і не з’являється цього разу в кадрі особисто, сюжет побудовано навколо наслідків його подвигів. Головний герой – інший агент у виконанні іншого актора, однак сюжетна схема залишилася незмінною – втеча від численних переслідувачів, які намагаються сховати у воду кінці своїх надсекретних проектів.

bourne-legacy1.jpg

Новий герой, зіграний [Реннером->jeremy-renner], який в останні роки стрімко йде вгору зоряними сходами, на відміну від Борна, добре знає, хто він і що вміє. Він теж пройшов добрий курс тренувань і вміє виживати у найгірших умовах. На жаль, Реннеру дісталось значно менше бойових епізодів, ніж Деймону у будь-якому з його трьох фільмів, тому його персонаж виглядає слабшим. Експозиція займає у картині дуже багато місця: нові персонажі, нові проекти, багато словесної інформації. Тому на дію і на шанси героя показати, що він вміє, залишається не так багато місця, хоча декілька добрих моментів у нього є, зокрема те, як він вирішує одвічну проблему екшн-героя “сам проти гелікоптера”.

bourne-legacy2.jpg

Рейчел Уайс дісталась роль трохи краща за звичайну “дамсель-ін-дістрес”, і якщо спочатку вона намагається підкреслювати інтелект героїні, то далі перетворюється просто на дівчину, яка бігає з Реннером. [Нортон->edward-norton], як завжди, стовідсотково переконливий у ролі високопоставленого військового, якого параноя заводить дуже далеко, але який при цьому продовжує бездоганно робити свою роботу. Запам’ятовується Донна Мерфі у ролі його кмітливої помічниці.

Основний недолік фільму – його важко сприймати як самостійну кіноодиницю. У ньому з’являється безліч персонажів з попередніх “Борнів” і згадуються події з тих стрічок, а закінчується він, фактично, нічим – оскільки розрахований бути саме першою частиною нової трилогії. Слід визнати, що з цим останнім завданням він впорався досить успішно.

bourne-legacy3.jpg

Підсумок: непоганий шпигунський трилер, який, втім, лише частково досягає успіху у знайомстві глядача з новим героєм. Однак акторський склад робить добру роботу при не найкращому сценарії, тому залишається надія, що ситуація покращиться у продовженнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *