Серед білого дня

З одного боку, це черговий представник специфічного жанру “яппі у небезпеці”, який сягає корінням ще у твори Хічкока: звичайна людина раптом стає об’єктом полювання спецслужб або злочинців і не розуміє, що відбувається. З іншого, гра йде цілком у стилі стрічок про Борна, тільки цього разу головний герой – у жодному разі не супермен.

the-cold-light-of-day1.jpg

[Кевілл->henry-cavill] грає звичайного дрібного бізнесмена, який у небезпечних ситуаціях найчастіше поводиться саме так, як це робила б пересічна людина. Його майже завжди б’ють, підстрілюють, і рятується він щоразу мало не дивом. За такого персонажа можна було повболівати, якби не брак екранної харизми. З Кевілла вийшов гідний Тесей у “Безсмертних”, проте тут він не справляє враження – мабуть, саме через наголос на пересічності персонажа. Усе, чого йому бракує, є у його екранного батька з секретами у виконанні Вілліса, однак його екранний час сильно обмежений, і пов’язаний з цим сюжетний поворот вираховується легко.

the-cold-light-of-day2.jpg

[Вівер->sigourney-weaver] грає досить стандартну роль негативного персонажа, зрадника і переслідувача, але відпрацьовує матеріал максимально. Моменти, коли її шпигунка кількома пострілами розлякує весь Мосад і коли починає вбивати всіх підряд на вулиці, сильно недопрацьовані зі сценарної точки зору, проте актриса навіть у них виглядає переконливо. Вероніка Ечегуї в ролі дівчини, що бігає з головним героєм, не демонструє нічого особливого, і хотілося б, щоб замість неї у нього був повноцінний любовний інтерес – можливо, тоді б спостерігати за подіями було б хоч трохи цікавіше.

the-cold-light-of-day3.jpg

Підсумок: середненький трилер з героєм без особливої харизми і не дуже виразним екшном. Можна рекомендувати прихильникам Вілліса та Вівер – ці актори свої гроші відпрацювали, враховуючи якість сценарію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *