Оселя зла-5: Відплата

Чи може бути хорошою п’ята частина будь-якого кіносеріалу? Питання мало не філософське. У даному випадку можна сказати, що вона принаймні не гірша за більшість попередніх, хоча це й не дуже велике досягнення.

resident_evil_5_1.jpg

“Оселя зла” характерна тим, що до перегляду нової частини події попередніх встигають повністю випаруватися з голови, – у цьому плані вона випереджає навіть “Сутінки” (хоча це, мабуть, тому, що там немає чого забувати). На щастя, автори кіносеріалу це чудово розуміють, тому видають короткий набір фактів відразу на початку кожної нової серії. В принципі, у п’ятій частині все настільки просто, що можна не хвилюватись, що забудеш щось важливе. Сюжетна лінія одна – Еліс тікає з полону корпорації “Парасолька”. Однак при цьому обличчя ворога змінюється і з’являються деякі старі знайомі, навіть ті, що загинули у попередніх фільмах серії. Дехто з них допомагає, дехто навпаки.

resident_evil_5_2.jpg

Стрічка нагадує відеогру ще в більшій мірі, ніж її попередники: сюжет складається з майданчиків, які треба пройти неушкодженим, і жертв, яких треба врятувати. У фіналі, звичайно, будуть “боси” – хто саме, розкривати не слід, але Еліс доведеться добре попрацювати м’язами і навіть трохи головою. З видовищного боку картина виглядає непогано, і оскільки діалогів у ній мінімум, вона достатньо динамічна. Це не робить її повноцінним художнім фільмом, але якщо вже переглядати її, то тільки на великому екрані у форматі IMAX-3D (як у львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”), – тоді всі стрибки Міли, вогонь і вода, ріки свинцю та кровожерні мутантики створюють видовище, на якому мозок чесно відпочиває.

resident_evil_5_3.jpg

Підсумок: не гірше за попередні частини (крім третьої і, можливо, першої), всі компоненти на місці, фанати серіалу і Йовович будуть задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *