Патруль

Дейвід Ейр знаний переважно як сценарист кримінальних драм, найвідомішою з яких став “Тренувальний день”, де центральним персонажем був корумпований коп у виконанні [Дензела Вашингтона->denzel-washngton]. Цього разу Ейр показав зовсім інших, чесних стражів закону, але кіно від цього менш цікавим не стало.

end-of-watch1.jpg

Герої [Гілленхаала->jake-gyllenhall] і [Пенья->michael-pena] – звичайні патрульні, які працюють у дуже криміногенному районі. Звичка весь час тримати праву руку біля кобури, а все робити лівою, – в жодному разі не зайва переосторога, а прямий наслідок невтішної реальності – смерть може зустріти цих хлопців на будь-якій з вулиць, якими вони подорожують щодня. Втім, напарники, пам’ятаючи про це, у жодному разі не сумують, навпаки, буквально бризкають життєвою енергією. У них є відмінності у поглядах, походженні і життєвому досвіді, але вони вже настільки притерлися один до одного, що усі сприймають їх як братів. І спочатку їм диявольски щастить: проявляючи звичайну, людську відвагу, далеку від куленепробивного супергероїзму, і демонструючи міцний професіоналізм, вони раз за разом стають героями, чиї подвиги показують по телевізору і відзначають медалями. Але настає момент, коли діяльність напарників починає непокоїти дійсно небезпечних людей, і тоді їм доводиться платити гірку ціну.

end-of-watch2.jpg

Більшу частину стрічки знято любительською камерою, проте цей факт швидше надає подіям на екрані автентичності, ніж відволікає від сюжету. Гілленхаал і Пенья демонструють найкращі акторські якості – вони не грають, а живуть на екрані. Неозброєним оком помітно, з якою теплотою ставиться до цих персонажів режисер і сценарист, і дуже швидко вони стають не чужими і для глядача. [Анна Кендрік->anna-kendrick] чудова у ролі ідеального кохання, яке врешті-решт знаходить герой Гілленхаала, і взагалі, весь акторський ансамбль на висоті, навіть виконавці дрібних ролей бандюків. Можна хіба що дорікнути тим, що фінал надто схожий на “Монстро”, але оскільки “Патруль” – фільм значно більш наближений до реальності, він звучить набагато проникливіше.

end-of-watch3.jpg

Підсумок: дуже вдала кримінальна драма, зроблена з любов’ю до матеріалу і персонажів, з чудовими акторськими роботами. Рекомендується якомога ширшому колу глядачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *