Едвард Бернс

Едвард Бернс (Edward Burns / Эдвард Бернс) народився 29 січня 1968 р. у Вудсайді (Квінс, Нью-Йорк) у сім’ї держслужбовця Моллі і офіцера поліції Едварда Бернса-старшого. Він був другим з трьох дітей. Повчившись у школі Chaminade, майбутній актор перевівся в іншу школу – Hewlett. Після випуску він деякий час відвідував університети Оніонта і Олбані у штаті Нью-Йорк, а ступінь бакалавра з англійської мови в результаті отримав у 1992 р. в Хантер-коледжі.

edburns1.jpg

Відразу після коледжу Едвард дебютував у шоу-бізнесі, ставши асистентом режисера Олівера Стоуна на зйомках драми “Дорз”. У вільний час він написав сценарій і зняв на власні кошти фільм “Брати Макмаллен” (1995), в якому також зіграв. Справа виявилась вартою зусиль, оскільки стрічку добре прийняли у рідному містечку Бернса, а потім вона потрапила на очі голлівудським продюсерам.

Завдяки цьому скромному успіху у 1996 р. Едвард створив за власним сценарієм картину “Тільки вона єдина”, де знявся разом з Дженніфер Аністон і Камерон Діас. У 2001 р. він написав сценарій “Тротуарів Нью-Йорка”. Акторська кар’єра Бернса суттєво просунулась вперед завдяки фільмам “Врятувати рядового Раяна” (1998), “Життя або щось на кшталт цього” (2002), “Афера” (2003).

edburns2.jpg

У 2004 р. Едвард зняв стрічку “У пошуках Кіті” з бюджетом 200 тисяч доларів. Його камера коштувала усього три тисячі доларів, а кількість людей, що працювали над картиною, була просто смішною. Такий нестандартний спосіб зйомок Бернс пояснив у своєму режисерському коментарі: “Якщо ви – режисер, що подає надії, то в нашу епоху бюджетів, які зменшуються, ви все одно можете зняти у Нью-Йорку фільм практично безкоштовно – і досягти успіху”.

edburns3.jpg

У березні 2009 р. в Інтернеті з’явились короткометражки серії “Лінч Пін”, де Едвард виступив актором, режисером і сценаристом. У трилері [“Алекс Кросс”->alex-cross] актор зіграв напарника і друга головного героя.

Едвард Бернс одружений з моделлю Крісті Терлінгтон; вони виховують двох дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *