Джанго звільнений

Джанго звільнений (Django Unchained / Джанго освобожденный). Вестерн. США, 2012. Режисер [Квентін Тарантіно->quentin-tarantino]. У ролях: [Джеймі Фокс->jamie-foxx], Крістоф Вальц, [Леонардо Ді Капріо->leonardo-di-caprio], Керрі Вашингтон, [Самуел Л. Джексон->samuel-l-jackson].

django_unchained_poster.jpg

З 17 січня стрічку “Джанго звільнений” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Джанго (Фокс) – темношкірий раб, у якого забрали дружину. Врешті-решт він потрапляє до німецького зубного лікаря і мисливця за головами, доктора Кінга Шульца (Вальц). Той звільняє негра, вчить стріляти і робить своїм напарником…

Перший фільм про Джанго зняв у 1966 р. Серджо Корбуччі з Франко Неро у головній ролі. Картина мала великий успіх; було створено одне офіційне продовження і понад 30 неофіційних. У першому фільмі піднімалась тема расизму, але оскільки його знімали в Іспанії та Італії, темношкірих знайти було важко. Корбуччі зробив лиходіями людей з таємної організації, схожої на ку-клукс-клан, які розправляються з мексиканцями. У Тарантіно проблеми з афроамериканськими акторами не було, тому він вигадав історію про темношкірого раба, який мстить жорстокому плантатору. 26 квітня 2011 р. Квентін закінчив сценарій і послав його Харві Вайнштейну.

Роль Джанго Тарантіно писав з прицілом на [Вілла Сміта->will-smith], приїздив до зірки на зйомки [“Людей у чорному-3”->men-in-black-3] і довго переконував взяти участь у проекті. Після відмови Сміта режисер зустрічався з Ідрісом Ельбою, [Крісом Такером->chris-tucker], Теренсом Говардом, Тайрізом Гібсоном і, нарешті, знайшов свого Джанго у Фоксі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *