Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти

Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти (A Good Day to Die Hard / Крепкий орешек: Хороший день, чтобы умереть). Бойовик. США, 2013. Режисер Джон Мур. У ролях: Брюс Вілліс, Джей Кортні, [Мері Елізабет Вінстед->mary-elizabeth-winsted], Патрік Стюарт.

a_good_day_to_die_hard.jpg

З 14 лютого стрічку “Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Дізнавшись про те, що його син у Москві потрапив до в’язниці, Джон Макклейн (Вілліс) вирушає до Росії. Джек, якого татусь вважав сумнівним типом, насправді є оперативником ЦРУ, який працює під прикриттям…

Перше офіційне повідомлення про роботу над п’ятою частиною “Міцного горішка” з’явилось у травні 2010 р. Вілліс забажав, щоб дія фільму відбувалась за межами США і щоб у сюжет повернулась дружина героя у виконанні Бонні Беделіа. Британський кінодраматург Бен Требілкук написав два пробні сценарії. В одному з них Макклейн разом з дочкою Люсі бився з сучасними піратами у Карибському морі, у другому він разом з сином воював з якудзою в Японії. Жоден з них не пішов у роботу. Спочатку режисером запропонували стати Ноам Мурро, але після того, як він почав знімати продовження [“300 спартанців”->300], замість нього запросили Мура.

На роль Макклейна-молодшого розглядали кандидатури Аарона Пола, Лаяма Хемсворта, Джеймса Беджа Дейла, Пола Вокера, Бена Фостера, Шайло Фернандеса, Пола Дейно, Майло Вентімілья та Стівена Р. Макквіна. Зйомки проходили у Белграді, Будапешті та його околицях з 23 квітня до кінця серпня 2012 р. 6 липня на знімальному майданчику відбулася пожежа через невдале виконання каскадерського трюку на тросах. На щастя, ніхто не постраждав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *