Вулиця Монстро, 10

Наші локалізатори знову змінили назву фільму, щоб підкреслити його зв’язок зі стрічкою, яку продюсер Абрамс називає “кровним родичем” нового трилера. Втім, картина гіршою від цього точно не стала. Вона аж ніяк не є сіквелом “Монстро”, відрізняється від нього за темою і навіть за жанром і містить чимало сюрпризів.

10-cloverfield-lane1


Це один з тих випадків, коли чим менше знаєш про сюжет, тим краще фільм сприймається. У цьому випадку глядач буде разом з героїнею здогадуватись, чи сталася катастрофа, що стерла людство (а, можливо, і все живе) з лиця Землі, чи вона просто є полонянкою однозначно психічно нестабільного чоловіка, одержимого “теоріями змови”. Майже вся дія розгортається у бункері, персонажів усього троє, однак режисер майстерно підтримує напругу, уникаючи чітких відповідей на головні запитання. Не буде великим спойлером сказати, що деякі питання так і залишаться без відповідей, коли на екрані з’являться титри.

10-cloverfield-lane2

Дуже позитивне враження справляє образ головної героїні, яка, у жодному разі не будучи супержінкою, демонструє неабиякі мужність і вигадливість, при першій же нагоді намагаючись знайти спосіб вибратися на волю і розібратись у ситуації. Вінстед вже неодноразово грала хоробрих жінок, і вона знову робить це дуже переконливо. Для [Гудмена->john-goodman] роль параноїдального Говарда стала однією з найкращих у кар’єрі: цей велетень створює відчуття загрози навіть тоді, коли поводиться спокійно і майже ввічливо – що вже казати про його напади гніву? Галлахер-мол. непогано доповнив скромний, але ефективний акторський ансамбль у ролі тупуватого знайомого Говарда.

10-cloverfield-lane3

Єдиний добре помітний недолік стрічки – те, як вона закінчується. Камерний трилер в своїй останній чверті раптом перетворюється на… проте це вже був би великий спойлер. Хоча деяким глядачам така кінцівка може сподобатись, особливо тим, кому більша частина фільму здасться трохи монотонною. У будь-якому випадку, усіх любителів жанру “Вулиця Монстро, 10” має цілком задовольнити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *