Джек Річер: Не відступай

Як і [перша частина “Річера”->jack-reacher], ця картина є не екшн-виставою у стилі [“Неможливої місії”->mission-impossible], а середньобюджетним бойовичком, де швидше можна побачити якого-небудь [Стетема->jason-statham], а не суперзірку [Круза->tom-cruise]. Однак якщо перша стрічка робила свою скромну справу досить-таки добре, про другу це важко сказати.

jack-reacher2_1


Великий плюс у тому, що у фільмі є сильний жіночий персонаж, що не є подружкою головного героя або ж напарницею, яку йому треба рятувати. Сюзан Тернер не поступається Річеру ні бойовими талантами, ні силою характеру, і Смолдерс цілком переконлива і як екшн-героїня, і як командир, що турбується про своїх підлеглих. Круз, як завжди, переконливий у бойових сценах: тут у нього майже немає карколомних трюків (хіба що стрибки по дахах у фіналі), натомість дуже багато зламаних кісток и вибитих зубів – чужих, ясна річ.

jack-reacher2_2

На цьому позитив закінчується. Вся справа у тому, що за сюжетом Джек змушений піклуватися про дівчинку-підлітка, яка може бути або не бути його дочкою. По-перше, вона вкрай дратує своєю поведінкою: напевно, в цьому і була ідея, проте бажання дивитися стрічку далі помітно зменшується. По-друге, і без того недостатньо закручений детективний сюжет відходить на другий план, тоді як на першому опиняються спроби героя, який ніколи не здавався хорошим кандидатом на роль батька, знайти спільну мову з дівчинкою. Відразу зрозуміло, що втрьох з Тернер вони будуть бігати весь фільм, і в якийсь момент дочка чи не дочка обов’язково опиниться у ролі заручниці. Все саме так і відбувається, без жодних несподіванок, і, незважаючи на погоні і бійки, досить-таки монотонно, без будь-яких елементів, що могли б оживити дію.

jack-reacher2_3

Лиходії теж не радують. Головний з них практично відсутній на екрані до останньої третини і не викликає жодних емоцій, крім нудьги. Найнятий ним горлоріз, який зі своїми підлеглими весь фільм бігає за героями і час від часу з ними б’ється, позбавлений харизми та солідної екранної присутності, а банальні діалоги взагалі тягнуть його на дно, наче прив’язані до ніг гирі.

Підсумок: пересічний бойовичок з Крузом и великою кількістю зламаних ним кісток, але без цікавих знахідок та несподіваних поворотів. Втім, великі прихильниці актора це кіно, звичайно ж, теж не пропустять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *