Доктор Стрендж

Доктор Стрендж (Doctor Strange / Доктор Стрэндж). Кінокомікс / бойовик / містика. США, 2016. Режисер Скотт Дерріксон. У ролях: [Бенедикт Камбербетч->benedict-kumberbutch], Чіветель Еджиофор, [Тільда Суїнтон->tilda-swinton], Мадс Міккельсен, [Рейчел Макадамс->rachel-mcadams], Бенедикт Вонг, Скотт Едкінс.

doctor_strange_poster

З 27 жовтня стрічку “Доктор Стрендж” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Жахлива автокатастрофа ставить хрест на кар’єрі успішного нейрохірурга доктора Стівена Стренджа (Камбербетч). У відчаї він вирушає у подорож у пошуках зцілення і відкриває в собі неймовірні здібності до трансформації простору та часу…

Вперше про створення фільму про Стренджа говорили у 1986 р.

Продюсер Кевін Файгі розповідав, що концепція чародійства у кіновсесвіті Marvel базується на “Матриці” та роботах Стенлі Кубрика і Хаяо Міядзакі.

Подейкують, що на головну роль в той чи інший момент розглядались кандидатури Коліна Фаррелла, Джейка Гілленхаала, Тома Харді, Ітана Хоука, Джека Х’юстона, Оскара Айзека, Джареда Лето, Метью Макконахі, Юена Макгрегора, Кіану Рівза, Джастіна Теру, Джона Хемма, Джонні Деппа та Джозефа Гордона-Левітта. Бажав зіграти доктора і Патрік Демпсі.

Спочатку Камбербетч відмовився від ролі Стренджа, бо був зайнятий в інших проектах. Коли ж дату прем’єри пересунули з липня на листопад, актор погодився. Найбільше в персонажі йому сподобалася духовність. Щоб набрати форму, він разом з персональним тренером активно відвідував спортзал, пив протеїнові коктейлі і підсилено харчувався.

На роль барона Мордо претендували Саймон Бейкер та [Гарі Олдмен->gary-oldman]. На роль Старійшини планували запросити Моргана Фрімена, Кена Ватанабе та Білла Найджи. Врешті-решт персонаж зробили жінкою.

На оператора Бена Джонса мав великий вплив мультфільм Діснея “Фантазія”, дія якого переважно розвивається в інших вимірах.

Деякі зйомки проходили на території Непалу. Бюджет картини – 165 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *