Шпигуни-союзники

На перший погляд, все необхідне для стрічки не видатної, але якісної, цікавої і зворушливої у новій роботі знаменитого Земекіса є: знайома жанрова суміш шпигунського трилера та мелодрами, вродливі зірки у головних ролях, міцний акторський склад другого плану, ретельно відтворена ретро-атмосфера, чудові костюми й декорації…

allied_1


І все ж таки справжнім успіхом фільм назвати не можна. Успіхом навіть не рівня “Касабланки”, про яку він весь час намагається нагадувати, а звичайного доброго розважального голлівудського кіна.

По-перше, як для замисленої як реалістична стрічки, де настільки детально відтворено певну епоху, у “Шпигунах” забагато сюжетних нісенітниць. Надто вже легко і без жодних наслідків проходить операція зі знищення німецького посла та його численних підлеглих. Перший секс героїв – обов’язково під піщаною бурею, народження дитини – неодмінно під час бомбардування. Навіть підбитий німецький літак падає саме у їх двір. Військові на вечірці розважаються, ніби сучасні тинейджери, і навряд чи ніжні стосунки між двома жінками на публіці демонструвались у ті часи так відверто. Виглядає все це досить-таки несерйозно, вже підриваючи інтерес до подій на екрані.

allied_2

По-друге, [Пітт->brad-pitt] у цьому фільмі майже весь час дерев’яний, що змушує з ностальгією згадувати його смачні образи у попередніх стрічках про Другу світову, [“Безславні виродки”->inglorious-basterds] та [“Лють”->the-fury]. Так, у нього тут значно менш цікавий персонаж, стриманий і не товариський, проте його обличчя, на якому відображається здебільшого нудьга, перекреслює будь-яку надію на екранну хімію між головними виконавцями. Котіяр доводиться грати за двох, і в першій половині стрічки це частково спрацьовує, однак у другій героїня опиняється на другому плані, і акторка вже становище врятувати не може.

allied_3

Залишається милуватися зробленими для [Котіяр->marion-cotilliard] костюмами і роботами деяких акторів (чудові [Гарріс->jared-harris] у ролі начальника героя Пітта і особливо Август Діль у своїй фірмовій ролі підступного нациста). В фіналі з глядача з усіх сил намагаються чавити сльози, однак вже ніщо не може витягнути його з трясовини нудьги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *