Бунтар Один. Зоряні війни. Історія

Бунтар Один. Зоряні війни. Історія (Rogue One: A Star Wars Story / Изгой-один: Звездные войны. История). Фантастичний бойовик. США, 2016. Режисер Гарет Едвардс. У ролях: Фелісіті Джонс, Дієго Луна, Донні Йєн, Цзян Вень, Бен Мендельсон, [Форест Вітекер->forest-whiteker].

rogue_one_a_star_wars_story_poster

З 15 грудня стрічку “Бунтар Один. Зоряні війни. Історія” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Рух опору збирає загін для виконання надзвичайно важливої та небезпечної місії – викрасти креслення найбільш небезпечної зброї Імперії, Зірки Смерті. Серед бійців – хоробра Джин Ерсо (Джонс), у якої є особисті мотиви виконати це завдання…

Ідея фільму належить керівнику підрозділу з візуальних ефектів компанії ILM Джону Ноллу, який став виконавчим продюсером картини. Стрічка описує події, що передують четвертому епізоду – “Нова надія”.

На головну роль, крім Джонс, претендували Тетяна Маслані, [Руні Мара->rooney-mara] та Кейт Мара. На головну чоловічу роль розглядалися Аарон Пол і Едгар Рамірес. Подейкують, що у пробах брали участь Джоел Еджертон, Домінік Вест, Марк Стронг, Тейлор Кітч, Юель Кіннаман, Сем Вортінгтон, Чарлі Ханнем та [Джерард Батлер->gerard-butler]. Дарта Вейдера знову озвучив Джеймс Ерл Джонс. Женев’єв О’Рейлі та Джиммі Смітс повернулись до ролей відповідно Мон Мотми та Бейла Органи.

Бюджет картини – 200 млн. доларів. Зйомки почалися 1 липня 2015 р. в павільйонах студії “Пайнвуд” у Лондоні. Частину матеріалу відзняли на Мальдівах, в Ісландії та Йорданії. Едвардс та оператор Грег Фрейзер використовували лінзи 1970-х, але в сучасних цифрових камерах.

Будуючи місто Джеда, художник надихався зображенням стародавнього Єрусалима та ізраїльської фортеці Масада, а також фотографіями Парижа часів Другої світової війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *