Ліки від щастя

Найбільше ця картина нагадує старомодні хорори студії “Хаммер”, в хорошому значенні цих слів. Це означає добре продуману атмосферу, яка спирається швидше на саспенс та погані передчуття, ніж на елементи справжнього жаху, і хороший смак, а якщо до цього додати значно солідніший, ніж у “Хаммера”, бюджет і кращі акторські роботи, то виходить дуже якісний трилер.

a-cure-for-wellness1


З одного боку стрічка містить елементи соціальної сатири і критики: зображені у ній бізнесмени, в тому числі головний герой, до чесної частини людства не належать точно. Це паразити, які наживаються на бідах інших, але врешті-решт і вони опиняються у ролі “дійних корів”, з яких ще більш зла сила висмоктує не тільки гроші, а й, прямо кажучи, життя. З іншого боку сюжетною основою та поступово зростаючим неспокоєм фільм нагадує “Острів проклятих” [Скорсезе->martin-scorcese], тим паче що глядачу неодноразово дають зрозуміти, що принаймні дещо з того, що бачить головний герой, точно існує лише в його уяві. Втім, картина не повторює “Острів”, обираючи дещо простіший шлях. Фінал, який сподобається далеко не всім, – це чистий “Хаммер” з мелодрамою, жахливим секретом, монстром, який нарешті показує своє справжнє обличчя, і неодмінною пожежею, яка знищує гниле минуле.

a-cure-for-wellness2

Де Хаану добре пасує роль амбіційного молодого ділка, який вже навчився шахраювати, але не настільки добре, як це роблять його старші колеги, і який протягом фільму з усіх сил намагається не збожеволіти і переконати, що він не божевільний, інших (і те, і інше виходить у нього, ясна річ, не дуже добре). Так само [Айзекс->jason-isaacs] немовби народжений грати добре вихованих, доброзичливих на словах лікарів, які (і це зрозуміло з першої ж хвилини присутності актора на екрані) замислили щось дуже і дуже погане. Міа Гот гідно впоралася з роллю “особливого випадку” у практиці героя Айзекса, і її нестандартна зовнішність якнайкраще пасує цьому незвичному образу. Навіть на епізодичні ролі деяких працівників лікарні і пацієнтів актори підібрані настільки добре, що вони запам’ятовуються, незважаючи на дуже скромний екранний час.

a-cure-for-wellness3

Підсумок: трохи затягнутий, але дуже якісний і красиво знятий трилер, який можна рекомендувати усім любителям жанру і не тільки. Фінал може трохи зіпсувати враження від перегляду, однак це вже справа смаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *