Вартові галактики 2

Вартові галактики 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Стражи Галактики. Часть 2). Фантастичний бойовик / комедія. США, 2017. Режисер Джеймс Ганн. У ролях: [Кріс Пратт->chris-pratt], [Зої Салдана->zoe-saldana], Дейв Батіста, [Він Дізель->vin-diesel], [Бредлі Купер->bradley-cooper], [Курт Рассел->kurt-russell].

guardians-of-the-galaxy_vol2_poster

З 4 травня стрічку “Вартові галактики 2” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Доблесна п’ятірка (якщо рахувати маленького Грута) антигероїв повертається, щоб знову врятувати галактику. Але своє чергове завдання вони успішно провалюють, після чого стають втікачами. Зоряний Лицар зустрічає свого батька і дізнається нові деталі своєї біографії, Гамора змушена з’ясовувати стосунки з сестрою, а єнот Ракета потрапляє у полон до космічних піратів…

Навряд чи хтось буде заперечувати, що перші [“Вартові галактики”->guardians-of-the-galaxy] були найкращим фільмом з досить одноманітної марвелівської серії картин, щирою розвагою, веселою та захоплюючою. Сіквел, як це часто буває, позбавлений свіжості і оригінальності попередника. Як це знову ж часто буває, автори голлівудських блокбастерів намагаються компенсувати дані якості кількістю. Усього стало більше: вражаючих спецефектів, сюжетних ліній і основних персонажів.

guardians-of-the-galaxy_vol2_1

Квілл зустрічає свого батька, який виявляється надзвичайно могутньою істотою (дуже точно вибраний на роль Рассел). Помічниця татуся приходить до чогось на кшталт взаєморозуміння з Дрексом, з чим пов’язані кілька найбільш кумедних моментів стрічки. Позбавлена гумору і тому найменш цікава з усіх персонажів Гамора теж намагається порозумітися зі своєю сестрою Небулою, дрібною лиходійкою з першої картини, у якої тут значно більша роль і краще пророблений характер (але теж не дуже цікавий). Єнот після того, як гігант Грут був його охоронцем у першому фільмі, тепер змушений піклуватися про його дитячу версію, беручи на себе роль захисника. Також йому доводиться об’єднатись з прийомним батьком Квілла, у якого теж була не дуже велика, проте виразна роль у фільмі-попереднику і у якого тепер значно більше екранного часу і важливіша сюжетна функція. Як бачимо, відбувається багато чого і відразу. А, ще героям доведеться рятувати світ від лиходія, особу якого вирахувати зовсім не важко, бо він викликає підозру з першої ж миті своєї появи на екрані.

guardians-of-the-galaxy_vol2_2

Сюжету багато (можливо, навіть забагато), однак все вже не зовсім те. Квілл, щойно йому довелося мати справу з батьківськими проблемами, вже не здається тим веселим непередбачуваним шибеником, яким був. Єнот став значно сентиментальнішим, хоча його дует з Йонду (який тепер ще частіше використовує свою літаючу стрілу, яка усім сподобалась у перших “Вартових”) вийшов непоганим. Лінія з Гаморою та Небулою теж вийшла занадто сентиментальною. Маленький Грут милий, але значно менш колоритний, ніж великий. Про те, що майже усі марвелівські опуси страждають на відсутність по-справжньому якісного поганого хлопця, давно усім відомо. Жартів вистачає, і серед них є вдалі, однак їх тут значно менше, ніж в оригіналі. Камео Сталлоне однозначно радує.

guardians-of-the-galaxy_vol2_3

Втім, на усі недоліки звертаєш увагу тільки тоді, коли порівнюєш других “Вартових галактики” з першими. Незважаючи на усі слабкі місця, це все одно одна з найкращих марвелівських стрічок, кумедна і видовищна, яка однозначно заслуговує перегляду у форматі IMAX-3D (як у львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *