Пастка

Пастка (Get Out / Прочь). Фільм жахів / трилер. США, 2017. Режисер Джордан Піл. У ролях: Денієл Калууя, Еллісон Вільямс, Бредлі Вітфорд, [Кетрін Кінер->kathryn-kinner], Калеб Лендрі Джонс, Ліл Рел Ховері, Бетті Гебрієл.

get_out_poster

З 14 квітня стрічку “Пастка” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Молодий афро-американець Кріс їде в маленьке містечко знайомитись з батьками своєї білої дівчини Роуз. На перший погляд, його приймають привітно, але поступово він з’ясовує жахливі таємниці, які приховують родина і містечко…

Усі хороші хорори базуються на тому, що обігрують реальні людські жахи і фобії. Великий касовий успіх “Пастки” пояснюється тим, що вона обігрує свідомі і підсвідомі страхи сучасних темношкірих американців перед їх білими співвітчизниками. Для нашого глядача це, звичайно, не настільки актуальна тема, проте від фільму і наша публіка може отримати чимале задоволення.

get_out1

По-перше, страх у ньому нагнітається вправно. У першій третині нічого страшного немає зовсім. Батьки Роуз зовсім не здаються лиходіями, хоча є живими уособленнями сучасного політкоректного расизму: мило посміхаючись, вони намагаються розмовляти так, як, на їх думку, говорять афроамериканці, використовують жаргон, який почули у фільмах, тощо. Однак поступово з’являється все більше деталей, які вказують на те, що в будинку і в містечку взагалі коїться щось дивне. Кріс думає, що у всьому винні його власні страхи, в яких він спочатку не хотів собі зізнаватись, і не дуже прислухається до порад кумедного параноїдального друга Рода, впевненого у тому, що білі хочуть перетворити усіх негрів на сексуальних рабів. Далі у героя з’являється привід злякатися вже по-справжньому – і тоді він розуміє, що у пастці. Остання третина стрічки, вже явний хорор, більш традиційна, але теж виконана непогано.

get_out2

Ефект підсилює дуже якісне як для цього жанру акторство. Перш за все слід назвати Кінер, з якої вийшла дуже переконлива і зловісна лиходійка. Добре себе проявив у головній ролі Калууя, створивши привабливий образ хорошого хлопця, за якого вболіваєш, чекаючи, коли він вибереться з пастки. Еллісон Вільямс в ролі його дівчини добре попрацювала у перших двох третинах “Пастки”, і не її провина у тому, що в останній третині з її героїнею відбувається метаморфоза, яка значно обмежує її можливості. Також у фільмі присутній досить якісний гумор, за який відповідає переважно Ліл Рел Ховері у ролі друга головного героя (треба бачити сцену його візиту до поліцейського відділку).

get_out3

Підсумок: один з найкращих хорорів останніх років, розумний, добре знятий і зіграний. Рекомендується не тільки фанатам жанру, а й усім іншим, крім найбільш слабкодухих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *