Кінгсман: Золоте кільце

Кінгсман: Золоте кільце (Kingsman: The Golden Circle / Kingsman: Золотое кольцо). Шпигунська комедія / бойовик. Великобританія-США, 2017. Режисер Метью Вон. У ролях: Тарон Еджертон, Колін Ферт, Марк Стронг, Джуліанн Мур, Хелі Беррі, Педро Паскаль, Ченнінг Татум, Джефф Бріджес.

kingsman2_poster

З 18 вересня стрічку “Кінгсман: Золоте кільце” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Після того, як майже усі Кінгсмани гинуть завдяки зусиллям королеви наркобізнесу Поппі (Мур), єдині, що залишились в живих, Еггсі (Еджертон) та Мерлін (Стронг), змушені об’єднатись зі своїми американськими колегами, щоб зупинити підступну лиходійку…

Перша частина “Кінгсмана” була дуже вдалою і дуже жорстокою шпигунською пародією з витриманим стилем, виразними персонажами та веселим принциповим протистоянням між вишуканими манерами і несмаком. Другий фільм намагається продовжувати у тому ж дусі, проте не без деяких проблем.

kingsman2_1

Колишній простолюдин, а нині джентльмен Еггсі тепер однозначно головний герой, але нині, коли у нього немає жодної еволюції характеру, він значно менш цікавий. Його ментор у виконанні Ферта повертається з мертвих (що аж ніяк не є спойлером, оскільки було в трейлерах), проте зараз він зовсім не той. Звичайно, це частина задуму, однак цього разу у нього немає ані такої елегантної сцени бійки у барі, ані такої епічно кривавої різанини у церкві, як у стрічці-попереднику, і їм не знайшлося заміни. Інші персонажі з першої частини йдуть під ніж на початку сіквела, коли могутня королева наркобізнесу одним махом знищує усіх Кінгсманів, крім Еггсі та Мерліна. Лиходійка у виконанні Мур, до речі, якраз вийшла непоганою, з власним стилем (вона зациклена на ностальгії за 1950-ми). Шкода тільки, що її головний помічник не витримує жодного порівняння з ефектною Газеллю зі знову таки першого фільму.

kingsman2_2

У другій частині є нові сюжетні елементи, такі, як поява Стейтсманів, американського аналогу Кінгсманів, і саме тут автори намагаються кумедно обіграти різницю між культурами. Якщо британські агенти звуться іменами лицарів і вирізняються добрим смаком і манерами, то їх заокеанські колеги прикидаються робітниками алкогольного концерну, звуться агент Текіла та агент Віскі і нагадують традиційних ковбоїв. В результаті виходить щось на кшталт протистояння між алкоголем та наркотиками, за допомогою яких лиходійка намагається стати володаркою світу, хоча вирішальний хід все одно буде за Кінгсманами. Крім того, насправді головним негідником у картині є ніхто інший, як президент США – і усім точно зрозуміла причина, чому саме. І ще у “Золотому кільці” є досить веселе камео Елтона Джона.

kingsman2_3

Підсумок: розтягнена і не дуже захоплююча шпигунська комедія, яка в усьому поступається першому “Кінгсману”, хоча завдяки чудовому акторському ансамблю є далеко не найгіршою в своєму жанрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *