Джуманджі: Поклик джунглів

Джуманджі: Поклик джунглів (Jumanji: Welcome to the Jungle / Джуманджи: Зов джунглей). Фентезі / комедія. США, 2017. Режисер Джейк Кездан. У ролях: Двейн Джонсон, Джек Блек, Кевін Харт, Карен Гіллан, Боббі Каннавале, Нік Джонас.

jumanji-2_poster

З 21 грудня стрічку “Джуманджі: Поклик джунглів” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Четверо підлітків, яких директор школи залишив після уроків за їх витівки, знаходять загадкову гру “Джуманджі”, яка затягує їх у себе. Вони опиняються в екзотичному світі, перетворившись при цьому на героїв, яких вибрали своїми аватарами у грі…

У першому “Джуманджі”, знятому у 1995 р., була досить цікава ідея про гру, яка може засмоктати у себе або ж, навпаки, випустити у реальний світ тварин і монстрів. Виконання, щоправда, оригінальністю не відрізнялось: багато галасу, багато спецефектів, у якості персонажів – двоє дітей і двоє дорослих, які поводяться, наче діти, один з них у виконанні популярного тоді Робіна Вільямса. Сіквелу ж вдалося те, що майже ніколи не виходить у продовжень, – перевершити першу частину.

jumanji-2_1

Сюжетно вони майже не пов’язані: нові персонажі, нові небезпеки, і навіть концепція гри помітно змінилась. Хіба що початок другої серії нагадує першу, що, втім, абсолютно не заважає сприймати “Поклик джунглів” як самостійний фільм, який спокійно можна переглядати, зовсім не знаючи його попередника.

Стартує картина як звичайна, не надто цікава шкільна комедія, і тільки коли школярі потрапляють у гру, дія різко прискорюється, а градус гумору підвищується. У першу чергу завдяки тому, що не дуже переконливих дітей-акторів змінюють дорослі професіонали, досвідчені зокрема в комедії. Джонсон і Харт не вперше знімаються разом, і цього разу виступають як яскравий дует комедіантів, що чудово спрацювалися. А Джек Блек видав справжній феєрверк у ролі шкільної кралі, яка опинилась у тілі товстуватого немолодого чоловіка. Є кілька жартів нижче поясу, але погоди вони не роблять – у першу чергу це комедія характерів.

jumanji-2_2

Однак гумор – далеко не єдине, чим приваблює картина. Видовищний рівень досить високий, хоча не всі комп’ютерні тварини зроблені однаково якісно. І у кожного з четвірки головних героїв є своя еволюція характеру. Хтось вчиться долати свої страхи, хтось переборює сором’язливість. А хтось починає розуміти, наскільки важливі інші люди і чим заради них можна жертвувати. І тут знову ж таки у першу чергу слід назвати Блека, який довів, що може не лише смішити, а й зворушувати глядача. Ніхто з персонажів не повернеться з мандрівки у гру тим, ким був, кожен засвоїть важливий життєвий урок.

jumanji-2_3

Підсумок: якісна різдвяна розвага, яка буде однаково цікавою і дітям, і дорослим, а це останнім часом трапляється не часто. Тому рекомендується усім, хто хоче весело і не без користі провести час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *