Ральф руйнівник 2: Інтернетрі

Ральф руйнівник 2: Інтернетрі (Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 / Ральф против интернета). Анімація / комедія. США, 2018. Режисери Річ Мур, Філ Джонстон. Ролі озвучують: Джон С. Райлі, Сара Сільверман, Гел Гадот, Джейн Лінч, Альфред Моліна.

wreck-it-ralph2-poster

З 22 листопада стрічку “Ральф руйнівник 2: Інтернетрі” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Ральф, колишній руйнівник з давньої гри, хоче допомогти своїй подрузі Ванеллопі, проте його спроба закінчується загрозою вимкнення її гри. Друзям потрібно знайти для автомату раритетне кермо, а для цього необхідно помандрувати на невідомі простори Інтернету…

Цікавий збіг: відразу дві стрічки, що вийшли на українські кіноекрани минулого вікенду, присвячені темам Інтернету та величезного впливу, який він має зараз на життя переважної більшості людей. З цих двох картин анімаційний другий “Ральф руйнівник”, безперечно, простіший і легший для сприйняття, але у нього є і свої достоїнства.

wreck-it-ralph2_1

Продовження пригод тупуватого лиходія з гри, який вирішив стати хорошим хлопцем, і його подруги, гонщиці з іншої гри Ванеллопи, приводить їх до всесвітньої мережі, зображеної у фільмі як яскраве калейдоскопічне місто, зорієнтуватись у якому спочатку не так вже й легко. В гумористичних тонах показані більшість характерних особливостей сучасного Інтернет-існування: тут і щедрий спам, і лайки Youtube, які навіть дають можливість заробити (важко зрозуміти, як само персонажі знімають свої відео, якщо вони герої ігор, проте нехай, від цього при бажанні можна абстрагуватись), і нав’язлива реклама, і занадто швидкий у своїх здогадках пошуковик. Кожен з головних персонажів знаходить у новій реальності гідну справу для себе: Ральф стає сенсацією Youtube зі своїми дурнуватими кліпами, а Ванеллопа почувається наче вдома у значно крутішій грі з перегонами, ніж та, що була її домівкою раніше. І якщо здоровань зацікавлений тільки у швидкому заробітку (щоб допомогти маленькій подрузі), то гонщиця зовсім не проти змінити місце “прописки”. Саме це стає основою центрального конфлікту між дуже близькими істотами у другій половині стрічки – конфлікту, який отримує цілком задовільне і не саме просте рішення.

wreck-it-ralph2_2

Жарти, що стосуються особливостей Інтернету, у багатьох випадках занадто очевидні і принаймні на кілька років застарілі, однак серед них трапляються і непогані. Радують жарти на адресу нинішньої власності студії Діснея, “Зоряних війн” і кінематографічного всесвіту “Марвел”, проте найкраще вийшла заявлена ще у трейлерах зустріч Ванеллопи з діснеївськими принцесами, втілена з чималою дозою іронії щодо матеріалу. Ближче до фіналу картина починає демонструвати більш темні, часом небезпечні боки користування світовою мережею і стає відчутно похмурішою, але це все одно працює на розкриття основної теми: якщо ставитись до друга як до своєї власності і враховувати не його, а виключно власні інтереси в стосунках, то ризикуєш стати своїм найгіршим ворогом. Мораль досить проста, однак це не робить її менш актуальною.

wreck-it-ralph2_3

Підсумок: сіквел, хоч і позбавлений свіжості оригіналу, тим не менш рухає історію Ральфа-руйнівника у достатньо оригінальному напрямі, щоб не вважатись одним з численних продовжень, що лише переказують давню історію з новими подробицями. У фільму є і гумор, і серце, тому його можна спокійно рекомендувати для сімейного перегляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *