Будинок воскових фiгур

Будинок воскових фiгур (House of Wax / Дом восковых фигур). Фiльм жахiв. США, 2005. Режисер Хауме Коллет-Серра. У ролях: Елiша Катберт, Перiс Хiлтон, Чед Майкл Мюррей, Джаред Падалескi, Джон Абрахамс, Демон Херрiмен, Браян Ван Холт.

Шестеро студентiв поспiшають на матч студентського чемпiонату з американського футболу. Не доiхавши, вони сваряться з пiдозрiлим водieм i вирiшують провести нiч в наметах. Прокинувшись, героi бачать, що iх автомобiль виведено з ладу, i iм доводиться вирушити до найближчого мiстечка Емброуза. Опинившись там, студенти вiдвiдують музей воскових фiгур, де експонати виглядають, наче живi. Невдовзi друзi розумiють, жахливу причину цiei реалiстичностi: у мiстечку хазяйнують божевiльнi брати-близнюки, якi роблять восковi фiгури з живих людей.

Будинок воскових фiгур (House of Wax / Дом восковых фигур). Фiльм жахiв. США, 2005. Режисер Хауме Коллет-Серра. У ролях: Елiша Катберт, Перiс Хiлтон, Чед Майкл Мюррей, Джаред Падалескi, Джон Абрахамс, Демон Херрiмен, Браян Ван Холт.

Шестеро студентiв поспiшають на матч студентського чемпiонату з американського футболу. Не доiхавши, вони сваряться з пiдозрiлим водieм i вирiшують провести нiч в наметах. Прокинувшись, героi бачать, що iх автомобiль виведено з ладу, i iм доводиться вирушити до найближчого мiстечка Емброуза. Опинившись там, студенти вiдвiдують музей воскових фiгур, де експонати виглядають, наче живi. Невдовзi друзi розумiють жахливу причину цiei реалiстичностi: у мiстечку хазяйнують божевiльнi брати-близнюки, якi роблять восковi фiгури з живих людей.

Це римейк знаменитого фiльму Андре де Тота 1953 р., в якому знялись Вiнсент Прайс та молодий Чарлз Бронсон i який був варiацieю стрiчки “Загадки воскового музею” (1933) Майкла Кертiца. Фiльм створила студiя “Дарк Кастл”, яка займаeться реанiмацieю популярних у минулому страшних сюжетiв за допомогою сучасних спецефектiв (“Будинок нiчних привидiв”, “13 привидiв”, “Корабель-привид”). Сценарiй написали Чад та Керi Хеeси. Режисер Хауме Коллет-Серра – дебютант в кiно, який ранiше знiмав телерекламу та вiдеоклiпи. Бюджет “Будинку” – 40 млн. доларiв. Зйомки почались 3 травня 2004 р. i проходили в Австралii, у штатi Квiнсленд. 26 червня пiд час перевiрки обладнання, за допомогою якого робили спецефекти, на знiмальному майданчику виникла пожежа, внаслiдок якоi повнiстю згорiв студiйний павiльйон. Прем’eру у США, заплановану на початок червня, перенесли на травень.

2 коментаря для “Будинок воскових фiгур”

  1. Фiльм “Будинок воскових фiгур” просто чудовий, актори зiграли неперевершено. Хоча пiсля перегляду фiльму в 10 раз починаєш бачити крихiтнi недолiки спецефектiв. Я хотiв би особисто Елiшi виразити свою захопленiсть. Хтось менi хоче допомогти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *