Еон Флакс

Еон Флакс (Aeon Flux / Эон Флакс). Фантастичний бойовик. США, 2005. Режисер Карен Кусама. У ролях: Шарлiз Терон, Мартон Чокаш, Амелiя Ворнер, Джоннi Лi Мiллер, Софi Оконедо, Франсес Макдорманд.

Дiя вiдбуваeться у далекому майбутньому. Майже все населення Землi загинуло вiд хвороб, i на планетi залишилось лише одне iзольоване з усiх бокiв, iдеальне на перший погляд мiсто-держава Брегна. Однак у ньому e пiдпiлля, яке бореться з тоталiтарним режимом. Коли агента Еон Флакс (Терон) посилають вбити голову уряду, вона розкриваe таeмницi, якi примушують ii сумнiватись у правильностi того, що вона робить.

Стрiчку знято за мотивами однойменного мультсерiалу 90-х, який демонстрували на каналi MTV. Iм’я героiнi можна перекласти як <вiчний рух>. У неi унiкальнi акробатичнi здiбностi, i Терон запросили на роль саме через ii балетне минуле. Сама ж акторка каже, що пiсля вiдзначеного Кiноакадемieю <Монстра> хотiла знайти проект, який би найменше нагадував iй про серiйну вбивцю Айлiн Ворнос.

Еон Флакс (Aeon Flux / Эон Флакс). Фантастичний бойовик. США, 2005. Режисер Карен Кусама. У ролях: [Шарлiз Терон ->], Мартон Чокаш, Амелiя Ворнер, Джоннi Лi Мiллер, Софi Оконедо, [Франсес Макдорманд ->].

Дiя вiдбуваeться у далекому майбутньому. Майже все населення Землi загинуло вiд хвороб, i на планетi залишилось лише одне iзольоване з усiх бокiв, iдеальне на перший погляд мiсто-держава Брегна. Однак у ньому e пiдпiлля, яке бореться з тоталiтарним режимом. Коли агента Еон Флакс (Терон) посилають вбити голову уряду, вона розкриваe таeмницi, якi примушують ii сумнiватись у правильностi того, що вона робить.

Стрiчку знято за мотивами однойменного мультсерiалу 90-х, який демонстрували на каналi MTV. Iм’я героiнi можна перекласти як <вiчний рух>. У неi унiкальнi акробатичнi здiбностi, i Терон запросили на роль саме через ii балетне минуле. Сама ж акторка каже, що пiсля вiдзначеного Кiноакадемieю [<Монстра> -> monster] хотiла знайти проект, який би найменше нагадував iй про серiйну вбивцю Айлiн Ворнос.

Для новоi ролi зiрка протягом трьох з половиною мiсяцiв чотири години на день тренувалась з iнструкторами з бойових мистецтв, хореографii, а також з гiмнастами славетного канадського Cirque du Soleil. <Еон не жалie себе, шукаe небезпеки i, як менi здаeться, iнодi вважаe себе непереможною. Я ii розумiю. Менi це подобаeться>, – розповiдала Терон. Фани мультсерiалу були засмученi, коли акторка вiдмовилась вiд костюму анiмацiйноi Флакс, який складався лише з бiкiнi, чобiт та плечових накладок (<Мама мене вчила: для того, щоб виглядати <сексi>, не треба сильно оголюватись>, – каже Терон).

Проте виконання чергового акробатичного елементу ледве не закiнчилось трагедieю, коли акторка послизнулась. Лiкарi заявили, що диск мiж шостим i сьомим шийними хребетниками зупинився у мiлiметрi вiд спинного мозку. Роботу над фiльмом довелось призупинити на пiвтори мiсяцi, доки Шарлiз не закiнчила iнтенсивний курс фiзiотерапii в Лос-Анджелесi. З того часу актриса трюки не виконуe, i в ii нових контрактах про це e вiдповiдний пункт.

Цей проект студiя <Парамаунт> розробляла кiлька рокiв. Влiтку 2003 р. ЗМI повiдомили, що натуру для зйомок шукають в столицi Бразилii, а через два мiсяцi з’явилось повiдомлення про закриття проекту. В результатi мiсцем проведення зйомок обрали Берлiн, студiю в Бабельсбергу. Французька BUF Compagnie створила декiлька сотень спецефектiв i комп’ютерно згенерованих панорам Брегни. Бюджет <Еон Флакс> склав 55 млн. доларiв, а гонорар головноi виконавицi – 10 млн. доларiв. За мотивами стрiчки буде створено графiчний роман та вiдеогру компанii Majesco для Xbox и PlayStation2. Героiня гри матиме зовнiшнiсть та голос Терон, а сюжет буде мiстком мiж подiями мультсерiалу та фiльму.

4 коментаря для “Еон Флакс”

  1. А мені фильм дуже сподобався!!!
    Так, у деяких місцях сюжет не має сенсу, але картина як суцільне полотно дуже приваблива и за цією красою вже не встигаєшь помічати деякі непорозумілості, ІМХО.

    Я була вражена, наскількі точно та вміло був побудован цей світ Брегни, який влучний підбір акторів, як усе розставлено по своїх місцях…

    Заради таких фільмів треба ще вірити у майбутне фантастики в кіно…

    Пробачте, що так сумбурно, але я в такому захваті, що навіть не можу знайти потрібні слова… 😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *