Звiрина натура

Звiрина натура (Human Nature / Звериная натура). США-Францiя, 2001 Режисер Мiшель Гондрi. У ролях: Тiм Роббiнс, Патрiшiя Аркетт, Рiс Iфанс, Мiранда Отто.

НТН, середа 11 сiчня, 22.00

Вчений Натан Бронфман (Роббiнс), який мрie навчити мишей користуватися столовими приборами, та його подруга Лайла (Аркетт), у якоi все тiло вкрите волоссям, пiд час подорожi знаходять чоловiка, що вирiс у лiсi i поводиться, як мавпа (Iфанс). Ексцентрична пара привозить дикуна у мiсто i намагаeться примусити його жити за законами цивiлiзованого суспiльства…

Ця незвична й цiкава стрiчка (справжня назва – “Людська натура”) стала кiнематографiчним дебютом француза Гондрi, який понад 10 рокiв займався постановкою вiдеоклiпiв. Його вважають “королем морфiнгу”, майстром вiзуального стилю, у творчостi якого вдало поeднуються прийоми чеськоi школи анiмацii, цитати зi старих класичних фiльмiв, фантасмагоричнi колажi та контрастнi кольори. Спочатку Гондрi спiвпрацював з кiлькома французькими групами, потiм зняв шiсть вишуканих клiпiв пiсень Бьорк, пiсля чого отримав запрошення з США i переiхав до Лос-Анджелеса. Вiн давно мрiяв випробувати сили у повнометражному кiно, але нiяк не мiг знайти гiдного сценарiю. “Усе, що я читав, здавалося менi занадто нудним, – розповiдаe славетний клiпмейкер. – Я дуже заздрив моeму приятелю Спайку Джонзi, який створив картину “Бути Джоном Малковичем”. Спайк запропонував познайомити мене з Чарлi Кауфманом, який у той час саме закiнчував новий сценарiй. З цього усе i почалося”.

Звiрина натура (Human Nature / Звериная натура). США-Францiя, 2001. Режисер Мiшель Гондрi. У ролях: [Тiм Роббiнс->tim-robbins], [Патрiшiя Аркетт->patricia-arquett], [Рiс Iфанс->ris-ifans], [Мiранда Отто->miranda-otto].

НТН, середа 11 сiчня, 22.00

Вчений Натан Бронфман (Роббiнс), який мрie навчити мишей користуватися столовими приборами, та його подруга Лайла (Аркетт), у якоi все тiло вкрите волоссям, пiд час подорожi знаходять чоловiка, що вирiс у лiсi i поводиться, як мавпа (Iфанс). Ексцентрична пара привозить дикуна у мiсто i намагаeться примусити його жити за законами цивiлiзованого суспiльства…

Ця незвична й цiкава стрiчка (справжня назва – “Людська натура”) стала кiнематографiчним дебютом француза Гондрi, який понад 10 рокiв займався постановкою вiдеоклiпiв. Його вважають “королем морфiнгу”, майстром вiзуального стилю, у творчостi якого вдало поeднуються прийоми чеськоi школи анiмацii, цитати зi старих класичних фiльмiв, фантасмагоричнi колажi та контрастнi кольори. Спочатку Гондрi спiвпрацював з кiлькома французькими групами, потiм зняв шiсть вишуканих клiпiв пiсень Бьорк, пiсля чого отримав запрошення з США i переiхав до Лос-Анджелеса. Вiн давно мрiяв випробувати сили у повнометражному кiно, але нiяк не мiг знайти гiдного сценарiю. “Усе, що я читав, здавалося менi занадто нудним, – розповiдаe славетний клiпмейкер. – Я дуже заздрив моeму приятелю [Спайку Джонзi->spike-johnze], який створив картину [“Бути Джоном Малковичем”->be-john-malcovich]. Спайк запропонував познайомити мене з Чарлi Кауфманом, який у той час саме закiнчував новий сценарiй. З цього усе i почалося”.

Кауфман запропонував Гондрi iсторiю про найдивнiший любовний трикутник у свiтi, назвавши ii “фiлософсько-бурлескною притчею, в якiй романтика народжуeться з буденностi”. Режисер швидко зiбрав ансамбль талановитих виконавцiв. Трохи складнiше було знайти фiнансову пiдтримку проекту. Допомогла популярнiсть “Малковича”: Джонзi погодився стати продюсером, i в фiльмом вiдразу зацiкавилися декiлька компанiй. Зйомки, якi стартували 16 травня 2000 р. у маленькому павiльйонi в Калвер-Сiтi (передмiстя Лос-Анджелеса), тривали тiльки два мiсяцi, пiсля чого у вiдзнятий матерiал додали невеликi спецефекти. “Я хотiв, щоб у нашiй картинi вiдчувався настрiй стрiчок 50-х рокiв, – зiзнаeться постановник. – Пiд час зйомок менi довелося вчитися тому, з чим я ранiше не стикався – роботi з акторами. “Натура” – це сумна комедiя, тому що в нiй йдеться про людей, що не вписуються у систему. Я намагався створити добрий фiльм, без претензiйностi, i водночас зробити його не схожим на звичайнi комедii”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *