Крихiтка на мiльйон доларiв

Крихiтка на мiльйон доларiв (Million Dollar Baby / Малышка на миллион долларов). США, 2004. Режисер Клiнт Iствуд. У ролях: Клiнт Iствуд, Хiларi Свонк, Морган Фрiмен.

ICTV, субота 21 сiчня, 21.00

Тридцятирiчна Меггi (Свонк) знаходить старого тренера (Iствуд), який переживаe не найкращi часи, i просить навчити ii боксувати. Вмовити впертого ветерана зовсiм нелегко, але наполегливiсть Меггi перемагаe, i вона швидко досягаe успiхiв на рингу…

Мiцна психологiчна драма, яка продовжуe традицii справжнього американського кiно: реалiстична оповiдь, жорсткий режисерський стиль, вiдмiннi акторськi роботи. Стрiчка Iствуда отримала чотири “Оскари”: за фiльм, режисуру, жiночу роль (Свонк) та чоловiчу роль другого плану (Фрiмен). Цiлком можливо, що Кiноакадемiя таким чином хотiла вибачитись перед живим класиком за прохолодний прийом його попередньоi роботи, напрочуд сильноi кримiнальноi драми “Таeмнича рiка”. Вона чесно заслужила своi нагороди, i все ж таки з боку Кiноакадемii бiльш справедливо було б подiлити призи за найкращий фiльм та режисуру мiж двома головними претендентами: вiдзначити “Крихiтку” як стрiчку в цiлому, а премiю за режисуру вiддати постановнику “Авiатора” Мартiну Скорсезе, який ii заслужив ще два десятирiччя тому (Iствуд вже маe один “Оскар” за режисуру – за “Непробаченого”). Робота Свонк дiйсно e найкращою голлiвудською жiночою роллю 2004 року.

Крихiтка на мiльйон доларiв (Million Dollar Baby / Малышка на миллион долларов). США, 2004. Режисер [Клiнт Iствуд->clint-eastwood]. У ролях: [Клiнт Iствуд->clint-eastwood], [Хiларi Свонк->hillary-swank], [Морган Фрiмен->morgan-freeman].

ICTV, субота 21 сiчня, 21.00

Тридцятирiчна Меггi (Свонк) знаходить старого тренера (Iствуд), який переживаe не найкращi часи, i просить навчити ii боксувати. Вмовити впертого ветерана зовсiм нелегко, але наполегливiсть Меггi перемагаe, i вона швидко досягаe успiхiв на рингу…

Мiцна психологiчна драма, яка продовжуe традицii справжнього американського кiно: реалiстична оповiдь, жорсткий режисерський стиль, вiдмiннi акторськi роботи. Стрiчка Iствуда отримала чотири “Оскари”: за фiльм, режисуру, жiночу роль (Свонк) та чоловiчу роль другого плану (Фрiмен). Цiлком можливо, що Кiноакадемiя таким чином хотiла вибачитись перед живим класиком за прохолодний прийом його попередньоi роботи, напрочуд сильноi кримiнальноi драми “Таeмнича рiка”. Вона чесно заслужила своi нагороди, i все ж таки з боку Кiноакадемii бiльш справедливо було б подiлити призи за найкращий фiльм та режисуру мiж двома головними претендентами: вiдзначити “Крихiтку” як стрiчку в цiлому, а премiю за режисуру вiддати постановнику [“Авiатора”->aviator] Мартiну Скорсезе, який ii заслужив ще два десятирiччя тому (Iствуд вже маe один “Оскар” за режисуру – за “Непробаченого”). Робота Свонк дiйсно e найкращою голлiвудською жiночою роллю 2004 року.

7 коментарів для “Крихiтка на мiльйон доларiв”

  1. Фільм-просто супер.Після перегляду по телевізору шукаю його в неті щоб скачати.Якщо хтось знає де таке можна зробити напишіть)))

  2. Можу кілька сотень підказати, від “Касабланки” до “Хрещеного батька”, від “Випускника” до “Списку Шиндлера”. Які потрібно – фільми 30-х, 70-х, 90-х чи найновіші?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *