Метью Макконахі

Метью Макконахі (Matthew Mcconahey / Мэтью Макконахи) народився 4 листопада 1969 р. в Лонгв’ю (штат Техас) в сім’ї нафтовика. У старших класах школи здобув титул «Найпривабливіший випускник». Спочатку Метью мріяв про кар’єру юриста і три роки вивчав право в Техаському університеті в місті Остін, паралельно відвідуючи лекції з психології та філософії. Однак потім зрозумів, що кіно цікавить його більше, і повністю змінив напрям занять. У 1993 р. Макконахі закінчив університет і відразу ж дебютував на великому екрані: ще під час навчання він познайомився з продюсером Доном Філліпсом, який запропонував йому роль у комедії Річарда Лінклейтера «Під кайфом у збентеженні». Метью повинен був з’явитись тільки у трьох сценах, проте коли виявилось, що він має справжній талант і до того ж вміє імпровізувати перед камерою, режисер значно розширив роль.

Макконахі переїхав до Лос-Анджелесу і зняв декілька телевізійних рекламних кліпів та 12-хвилинний документальний фільм. Він зіграв у черговій частині кривавого кіносеріалу жахів «Техаська різанина бензопилою» (1994), перевтілився в провінційного поліцейського у феміністичній драмі Герберта Росса «Хлопців набік» (1995) і виконав невелику, але ключову роль у «Зірці шерифа» (1996) Джона Сейлза.

Метью Макконахі (Matthew Mccounaghey / Мэтью Макконахи) народився 4 листопада 1969 р. в Лонгв’ю (штат Техас) в сім’ї нафтовика. У старших класах школи здобув титул «Найпривабливіший випускник». Спочатку Метью мріяв про кар’єру юриста і три роки вивчав право в Техаському університеті в місті Остін, паралельно відвідуючи лекції з психології та філософії. Однак потім зрозумів, що кіно цікавить його більше, і повністю змінив напрям занять. У 1993 р. Макконахі закінчив університет і відразу ж дебютував на великому екрані: ще під час навчання він познайомився з продюсером Доном Філліпсом, який запропонував йому роль у комедії Річарда Лінклейтера «Під кайфом у збентеженні». Метью повинен був з’явитись тільки у трьох сценах, проте коли виявилось, що він має справжній талант і до того ж вміє імпровізувати перед камерою, режисер значно розширив роль.

Макконахі переїхав до Лос-Анджелесу і зняв декілька телевізійних рекламних кліпів та 12-хвилинний документальний фільм. Він зіграв у черговій частині кривавого кіносеріалу жахів «Техаська різанина бензопилою» (1994), перевтілився в провінційного поліцейського у феміністичній драмі Герберта Росса «Хлопців набік» (1995) і виконав невелику, але ключову роль у «Зірці шерифа» (1996) Джона Сейлза.

Готуючись до зйомок екранізації бестселера Джона Грішема [«Час вбивати»->time-to-kill], режисер Джоел Шумахер ніяк не міг знайти актора на роль адвоката Джейка Брідженса, хоча серед претендентів були Вуді Харрелсон, [Бред Пітт->brad-pitt], [Вел Кілмер->val-kilmer]. Лише нікому невідомий Макконахі відповідав його вимогам щодо ролі, і Шумахер послав Грішему касету з пробами талановитого початківця. Письменник був у захваті, і молодий актор отримав свою першу головну роль. Картина мала великий успіх у прокаті, а критики порівнювали Макконахі з легендарними голлівудськими зірками 50-х, [Полом Ньюменом->paul-newman] та [Марлоном Брандо->marlon-brando], і називали одним з головних кіновідкриттів.

Метью відмовився від ролей у [«Швидкості-2»->speed-2] та «Шакалі», щоб знятись разом з Джоді Фостер у науково-фантастичній стрічці «Контакт» (1997) Роберта Земекіса. Того ж року йому вдалось попрацювати з [Спілбергом->steven-spielberg] над історичною епопеєю «Амістад». Дуже вдалою роботою Макконахі була роль звичайного хлопця, який миттєво стає знаменитістю, дозволивши транслювати своє життя по телебаченню, в «Еді з телевізора» (1999) Рона Говарда.

Актор однаково переконливо грав і мужніх борців зі злом ([«U-571»->u-571], [«Влада вогню»->reign-of-fire]), і романтичних закоханих («Весільний організатор», «Як втратити хлопця за 10 днів»), і лише відсутністю везіння можна пояснити те, що Метью досі не має на своєму рахунку 100%-го хіта, який дозволив би однозначно зарахувати його до числа зірок першої величини. Всі вважали таким шансом минулорічний пригодницький фільм [«Сахара»->sahara], однак він не зібрав у США навіть 100 млн. доларів. Побачимо, яка доля спіткає наступну роботу Макконахі – романтичну комедію «Кохання та інші неприємності», яка вийде на екрани на початку березня.

2 коментаря для “Метью Макконахі”

  1. Прикольный актер. Особенно мне нравятся фильмы “Как избавиться от парня за 10 дней” и “Свадебный переполох”.

  2. Я заметила Метью в фильме “Свадебный переполох” и он мне мгновенно понравился. У него море обаяния, красивая улыбка и еще он безумно талантлив. Побольше было бы таких мужчин!…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *