Міла Йовович

Міла Йовович (Milla Yovovich / Мила Йовович) народилась 17 грудня 1975 р. в Києві у сім’ї радянської акторки Галини Логінової та лікаря-педіатра з Чорногорії Богі Йововича. У Радянському Союзі Міла прожила недовго і вже у 1979 р. разом з батьками переїхала спочатку до Сакраменто (штат Каліфорнія), а потім – до Лос-Анджелесу, де її батько зміг продовжити свою медичну кар’єру.

У 9 років майбутня актриса почала зніматись в рекламі, а в 11 – виступати у якості моделі для агентства Prima. У 1988 р. вона дебютувала у кіно в еротичній мелодрамі Залмана Кінга «Злиття двох місяців», зігравши молодшу сестру головної героїні (Шерилін Фенн). Відомою стала завдяки картині «Повернення у Блакитну Лагуну» (1991), однак ця робота принесла акторці також номінацію на «антипремію» «Золота малина» за найгірший дебют. «Вийшло не дуже добре, але вище голови не стрибнеш. Джоді Фостер з мене не вийшло. Коли мені було 12 чи 13, ніхто не пропонував мені грати у фільмах Мартіна Скорсезе», – розповідає Йовович про початок своєї кар’єри. Знявшись ще у кількох стрічках («Каффс», «Чаплін»), Міла на деякий час залишила світ кіно та модельний бізнес і зайнялась музикою: її перший альбом «The Divine Comedy», який вийшов у 1994 р., отримав добрі відгуки критиків та знаменитостей.

Міла Йовович (Milla Jovovich / Мила Йовович) народилась 17 грудня 1975 р. в Києві у сім’ї радянської акторки Галини Логінової та лікаря-педіатра з Чорногорії Богі Йововича. У Радянському Союзі Міла прожила недовго і вже у 1979 р. разом з батьками переїхала спочатку до Сакраменто (штат Каліфорнія), а потім – до Лос-Анджелесу, де її батько зміг продовжити свою медичну кар’єру.

У 9 років майбутня актриса почала зніматись в рекламі, а в 11 – виступати у якості моделі для агентства Prima. У 1988 р. вона дебютувала у кіно в еротичній мелодрамі Залмана Кінга «Злиття двох місяців», зігравши молодшу сестру головної героїні (Шерилін Фенн). Відомою стала завдяки картині «Повернення у Блакитну Лагуну» (1991), однак ця робота принесла акторці також номінацію на «антипремію» «Золота малина» за найгірший дебют. «Вийшло не дуже добре, але вище голови не стрибнеш. [Джоді Фостер->jodie-foster] з мене не вийшло. Коли мені було 12 чи 13, ніхто не пропонував мені грати у фільмах [Мартіна Скорсезе->martin-scorcese]», – розповідає Йовович про початок своєї кар’єри. Знявшись ще у кількох стрічках («Каффс», «Чаплін»), Міла на деякий час залишила світ кіно та модельний бізнес і зайнялась музикою: її перший альбом «The Divine Comedy», який вийшов у 1994 р., отримав добрі відгуки критиків та знаменитостей.

Після кількох місяців гастролей Йовович повернулась у Каліфорнію, і невдовзі у її кар’єрі відбувся справжній прорив – головна жіноча роль у фантастичному блокбастері француза Люка Бессона [«П’ятий елемент»->fifth-element] (1997). Критики не дуже високо оцінили роботу акторки (номінація на «Золоту малину» за найгірше виконання), проте думка багатьох глядачів була цілком протилежною, про що свідчили номінації на призи «MTV Movie Awards» та «Блокбастер», а також касові збори картини. Завдяки «П’ятому елементу» Міла стала зіркою першої величини. Її наступні роботи – роль повії Дакоти Барнс у фільмі Спайка Лі «Його гра» з [Дензелом Вашингтоном->denzel-washington] та образ головної героїні у [«Жанні д’Арк»->janna-dark] Бессона (ще одна номінація на «Золоту малину», хоча не всі критичні відгуки цього разу були негативними).

Йовович з’являється як у розважальній продукції, так і в роботах видатних режисерів ([«Готель «Мільйон доларів»->million-dollar-hotel] Віма Вендерса). Роль рятівниці людства від зомбі у двох частинах [«Оселі зла»->resident-evil] перетворила її на нову героїню «екшн» – принаймні саме в цьому амплуа вона останнім часом з’являється найчастіше (незабаром ми побачимо її у фантастичному трилері [«Ультрафіолет»->ultraviolet] в спеціально написаній для неї ролі).

«Я погоджуюсь зніматись лише у тих стрічках, сценарії яких мені дійсно подобаються. Мені посилають стільки непотребу», – зізнається актриса. Який із запропонованих сценаріїв був найгіршим? «Джордж із джунглів». Втім, ні – бували навіть гірші пропозиції».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *