Програма Каннського фестивалю

З 17 по 28 у Каннах пройде щорічний, 59-й кінофестиваль, котрий вважається головною подією у європейському та світовому кіно.

Цього разу в складі журі будуть актори Моніка Белуччі, Хелена Бонем Картер, Чжан Цзії, Семюель Джексон, Тім Рот та режисери Лукреція Мартель, Патріс Леконт і Еліа Сулейман, головуватиме режисер зі світовим іменем Вонг Кар-вай. Вони будуть вибирати найкращу картину з тих 19, які будуть представлені до перегляду, і вибір буде важкий, адже серед них є такі фільми відомих режисерів, як “Повернення” Педро Альмодовара, “Марія-Антуанетта” дочки Френсіса Форда Копполи Софії, “Бабель” Алехандро Гонсалеса Ін’ярріту, “Лабіринт Пана” Гільєрмо дель Торо та “Вогні на краю міста” Акі Каурісмякі.

З 17 по 28 травня у Каннах у 59-й раз пройде щорічний кінофестиваль, котрий вважається головною подією у європейському та світовому кіно.

Вонг Кар-вай, голова жюрі

Цього разу в складі журі будуть актори [Моніка Белуччі->monica-bellucci], Хелена Бонем Картер, [Чжан Цзії->zhang-ziyi], [Семюель Джексон->samuel-jackson], [Тім Рот->tim-roth] та режисери Лукреція Мартель, Патріс Леконт і Еліа Сулейман, головуватиме режисер зі світовим іменем Вонг Кар-вай. Вони будуть вибирати найкращу картину з тих 19, які будуть представлені до перегляду, і вибір буде важкий, адже серед них є такі фільми відомих режисерів, як "Повернення" Педро Альмодовара, "Марія-Антуанетта" дочки Френсіса Форда Копполи Софії, "Бабель" Алехандро Гонсалеса Ін’ярріту, "Лабіринт Пана" Гільєрмо дель Торо та "Вогні на краю міста" Акі Каурісмякі.

Програма фестивалю дуже насичена – крім перегляду картин, буде проведена виставка еротичних малюнків Сергія Ейзенштейна та показ його кінофільмів – "Жовтень", "Бєжин луг" та "Олександр Невський". На фестивалі коротких фільмів буде представлено близько 800 робіт з більш як 50 країн світу, які буде оцінювати журі на чолі з Андрієм Кончаловським.

23 травня в День Європи фестиваль відвідають представники Єврокомісії, міністри культури країн Європи та інші видатні особи, також на протязі фестивалю будуть проведені майстер-класи: 19 травня – з акторської майстерності від [Джини Роулендс->gina-rolends], 21 – музичний від Олександра Деспла та Жака Одіара, а 25 – кінематографічний від Сіднея Поллака.

Виставка "Усе кіно світу" надасть цього разу місце для демонстрації своїх фільмів семи новим країнам – Ізраїлю, Росії, Сінгапуру, Швейцарії, Венесуелі, Тунісу та Чилі, а "Інтернаціональне містечко" – 11 новим учасникам: Болгарії, Хорватії, Греції, Угорщині, Гонконгу, Індії, Марокко, Румунії, Сербії, Словенії і Таїланду.

Відриватиметься фестиваль стрічкою [Рона Говарда->ron-howard] "Код да Вінчі", знятою за однойменним бестселером Кена Брауна, а закриватиметься – "Трансільванією" Тоні Гатліфа, в якості ведучого церемонії було запрошено відомого французького кіноактора Венсана Касселя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *