Код да Вінчі

Код да Вінчі (The Da Vinci Code / Код да Винчи). Трилер. США, 2006. Режисер Рон Ховард. У ролях: Тон Хенкс, Одрі Тоту, Жан Рено, Іан Маккеллен, Альфред Моліна, Пол Беттані.

Оскільки ми вже писали про сюжет і зйомки ще на стадії роботи над фільмом, залишається додати лише декілька подробиць.

Задовго до прем’єри стрічка отримала велику кількість прихильників і противників. Серед перших – Дід’є Сель головний адміністратор Лувра. Це не дивує: після виходу роману Брауна кількість відвідувачів Лувра зросла на 600 тисяч чоловік на рік. Звичайно, після виходу фільму ця цифра значно зросте. Голова англіканського собору Лінкольна Алек Найт дозволив на два тижні замаскувати храм під Вестмінстерське абатство усього за 180 тисяч фунтів. Собор навіть закрили для прихожан. Найт толерантно сприйняв твір Брауна як просто фантастику. До захисників майбутньої стрічки приєднався виконавець однієї з головних ролей сер Іан Маккеллен, який спеціально для своєї ролі сів на дієту. Прохання Ватикану не читати книгу і не дивитись фільм він назвав жалюгідними.

Код да Вінчі (The Da Vinci Code / Код да Винчи). Трилер. США, 2006. Режисер [Рон Ховард->ron-howard]. У ролях: [Том Хенкс->tom-hanks], [Одрі Тоту->audrey-totu], [Жан Рено->jean-reno], [Іан Маккеллен->ian-mckellen], [Альфред Моліна->alfred-molina], [Пол Беттані->paul-bettani].

Оскільки ми вже писали про [сюжет і зйомки->the-da-vinci-code-process] ще на стадії роботи над фільмом, залишається додати лише декілька подробиць.

Задовго до прем’єри стрічка отримала велику кількість прихильників і противників. Серед перших – Дід’є Сель, головний адміністратор Лувра. Це не дивує: після виходу роману Брауна кількість відвідувачів Лувра зросла на 600 тисяч чоловік на рік. Звичайно, після виходу фільму ця цифра значно зросте. Голова англіканського собору Лінкольна Алек Найт дозволив на два тижні замаскувати храм під Вестмінстерське абатство усього за 180 тисяч фунтів. Собор навіть закрили для прихожан. Найт толерантно сприйняв твір Брауна як просто фантастику. До захисників майбутньої стрічки приєднався виконавець однієї з головних ролей сер Іан Маккеллен, який спеціально для своєї ролі сів на дієту. Прохання Ватикану не читати книгу і не дивитись фільм він назвав жалюгідними.

Серед тих, хто зробив усе можливе, щоб фільму “Код да Вінчі” не було: богослов-баптист Альберт Молер – закликав не випускати стрічку в прокат; Мері Майкл – дванадцять годин безперервно молилась біля стін собору Лінкольна, протестуючи проти зйомок; Дон Теннісон – опублікував в Інтернеті відкритий лист до Тома Хенкса з закликом сказати фільму “ні”.

Приміщення, куди Ленгдон за сюжетом приїздить шукати Грааль, знімали в шотландській церкві XV століття, за що заплатили чотири мільйони фунтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *