Люди Ікс: Остання битва

Люди Ікс: Остання битва (X-Men: Last Stand / Люди Икс: Последняя битва). Кінокомікс. США, 2006. Режисер Бретт Ратне. У ролях: Х’ю Джекмен, Гелі Беррі, Іан Маккеллен, Фамке Янссен, Патрік Стюарт, Келсі Греммер, Анна Пакуїн, Ребекка Ромейн, Джеймс Марсден, Шон Ешмор, Ерон Стенфорд, Денієл Кадмор, Вінні Джонс, Еллен Пейдж, Бен Фостер, Майкл Мерфі.

Ідейні протиріччя професора Ксав’єра (Стюарт), директора школи для “обдарованих”, і Магнето (Маккеллен), лідера мутантів-бунтівників, сягають вершини і призводять до кризи, що може спричинити останню війну на Землі.

Всі актори кажуть, що це амбіційніша частина трилогії. “Цей фільм багатший за перші від початку до кінця, – стверджує Стюарт. – Він захопить вас повністю, не сумнівайтесь!”

Люди Ікс: Остання битва (X-Men: Last Stand / Люди Икс: Последняя битва). Кінокомікс. США, 2006. Режисер [Бретт Ратнер->brett-rattner]. У ролях: [Х’ю Джекмен->hugh-jackman], [Гелі Беррі->halle-berry], [Іан Маккеллен->ian-mckellen], [Фамке Янссен->famke-janssen], [Патрік Стюарт->patrick-stewart], Келсі Греммер, Анна Пакуїн, [Ребекка Ромейн->rebecca-romejn-stamos], Джеймс Марсден, Шон Ешмор, Ерон Стенфорд, Денієл Кадмор, Вінні Джонс, Еллен Пейдж, Бен Фостер, Майкл Мерфі.

Ідейні протиріччя професора Ксав’єра (Стюарт), директора школи для “обдарованих”, і Магнето (Маккеллен), лідера мутантів-бунтівників, сягають вершини і призводять до кризи, що може спричинити останню війну на Землі.

Всі актори кажуть, що це амбіційніша частина трилогії. “Цей фільм багатший за перші від початку до кінця, – стверджує Стюарт. – Він захопить вас повністю, не сумнівайтесь!”

В сценарії третьої частини ставки значно вищі, ніж у [перших двох->x-men]. Суттєві зміни відбулись в характерах кількох персонажів: в першу чергу це стосується Джин Грей, яка загинула у другій серії, а зараз повертається набагато могутнішою і стає силою, за яку борються представники обох кланів мутантів, загрозою для людей Ікс і всього людства. “Історія Джин особливо екстремальна, – каже сценарист Саймон Кінберг. – Цей незвичний сюжетний поворот в коміксах нам здався дуже цікавим: позитивний герой перетворюється на лиходія. Доля Джин хвилює глядачів, як їх хвилює деградація тих, кого вони люблять”. Щодо інших персонажів, знайомих любителів історій про мутантів: Піро, який з’явився у другій частині, стає правою рукою Магнето, у Містик з’являються сумніви щодо методів, які використовує лідер, а серед нових героїв будуть Звір (секретар по ділам мутантів в кабінеті міністрів США) та Янгол.

Як каже Кінберг, знайти актора на роль Звіра було набагато складніше, ніж написати її: кожний пропонував свою кандидатуру. Роль отримав Келсі Греммер, лауреат п’яти “Еммі”. Його гримували щодня протягом трьох годин. Тільки для голови персонажа використовували п’ять накладок, а також шість перук. Багато зусиль потребував і образ Янгола. Треба було проектувати одяг героя так, щоб він відповідав трьом різним варіантам його крил. Один комплект використовувався для накладних крил, які приєднували до спини актора, другий – для сцен, де крила складені і де їх намагаються приховувати, третій – для епізодів з використанням комп’ютерного образу крил.

Один з найвідоміших режисерів другої знімальної групи і координаторів трюків Саймон Крейн ([“Містер і місіс Сміт”->mr-and-mrs-smith]) разом з Ратнером ставив сцени сутичок й погонь і розробляв бійцівські стилі. Особливу увагу приділили епізодам з Росомахою, який діє більш жорстко й відчайдушно, ніж у перших двох картинах. Джекмена тренував майстер бойових мистецтв. У фільмі він навіть піднімається в небо за допомогою надсильної правої руки Колоса. Крейн і його помічники підвісили актора на проволоці і примусили пролетіти крізь ліс зі швидкістю 80 миль на годину. Літає в стрічці і Шторм, героїня Беррі, якій раніше не давали доброї можливості скористатись цим талантом. В одній зі сцен вона робить 24 повних оберти за дві-три секунди, причому акторка зробила цей фантастичний трюк сама, хоча їй і довелось приймати ліки від морської хвороби.

Найефектніша сцена в усій трилогії відбувається на Мості Золотих Воріт, з якого Магнето кидає машини на острів Алькатрас, а Піро підпалює їх у повітрі так, щоб вони падали вогненним дощем на людей Ікс. Для неї відбудували у повну величину секцію мосту і частину Алькатраса, яку потім поєднали з комп’ютерними образами решти будівлі. Використовували також мініатюрні копії Алькатрасу.

Для сцени з минулого, яка відкриває фільм, використали комп’ютерну програму “омолодження” під назвою LOLA. З її допомогою професора Ксав’єра та Магнето омолодили на 20 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *