Дуже страшне кіно-3

Дуже страшне кіно-3 (Scary Movie 3 / Очень страшное кино-3). США, 2003. Режисер Дейвід Цукер. У ролях: Анна Феріс, Чарлі Шин, Ентоні Андерсон, Леслі Нільсен, Едді Гріффін, Реджина Голл, Деніз Річардс, Куїнн Латіфа, Джеремі Пайвен, Памела Андерсон, Дженні Маккарті.

Новий канал, неділя 11 червня, 00.20

Телерепортер Сідні Кембелл (Феріс) розслідує дивні події, що відбуваються на фермі Тома Логана (Шин). Подруга героїні гине, переглянувши загадкову відеокасету, а сама Сідні зустрічає Орфеуса (Гріффін), який каже, що вона є Обраною і її мета – допомогти президенту США (Нільсен) врятувати планету від вторгнення інопланетян…

Дуже страшне кіно-3 (Scary Movie 3 / Очень страшное кино-3). США, 2003. Режисер Дейвід Цукер. У ролях: [Анна Феріс->anna-faris], [Чарлі Шин->charlie-sheen], Ентоні Андерсон, Леслі Нільсен, Едді Гріффін, Реджина Голл, Деніз Річардс, Куїнн Латіфа, Джеремі Пайвен, Памела Андерсон, Дженні Маккарті.

Новий канал, неділя 11 червня, 00.20

Телерепортер Сідні Кембелл (Феріс) розслідує дивні події, що відбуваються на фермі Тома Логана (Шин). Подруга героїні гине, переглянувши загадкову відеокасету, а сама Сідні зустрічає Орфеуса (Гріффін), який каже, що вона є Обраною і її мета – допомогти президенту США (Нільсен) врятувати планету від вторгнення інопланетян…

У 2000 р. на екрани світу вийшло [«Дуже страшне кіно»->scary-movie] – пародія на молодіжні фільми жахів, в якій брати Веянси познущались з таких хітів, як [«Крик»->scream], «Я знаю, що ви зробили минулого літа», [«Матриця»->matrix], [«Шосте почуття»->sixth-sence] тощо. Незважаючи на примітивний гумор (а, можливо, саме завдяки ньому), картина користувалась успіхом у прокаті, зібравши тільки у США понад 157 млн. доларів. Продовження не забарилося: влітку 2001 р. відбулась прем’єра [«Дуже страшного кіно-2»->scary-movie-2], в якому та сама команда темношкірих коміків висміяла «Привида будинку на пагорбі», [«Екзорциста»->exorcist], [«Янголів Чарлі»->charles-angels] та [«Ганнібала»->hannibal]. Касові збори другої стрічки були меншими (71 млн. доларів), однак достатніми для того, щоб компанія «Діменсіон» зайнялась підготовкою до зйомок третьої частини.

Проте робота над фільмом не розпочалась, як планувалося, весною 2002 р., оскільки брати Веянси відмовились працювати над ним і переїхали на студію «Революшн», щоб зняти пародію на картини про прибульців. Півроку проект «Дуже страшне кіно-3» пролежав на полиці. Нарешті, 25 листопада 2002 р. представники кінокомпанії заявили, що режисером стрічки буде відомий пародист Дейвід Цукер («Аероплан», «З пістолетом наголо»).

У роботі над сценарієм брали участь давній співробітник Цукера Пет Профт, Браян Лінч, Крейг Мезін і навіть такий майстер комедії, як Кевін Сміт («Догма», «Джей і Мовчазний Боб завдають удару у відповідь»). «Для мене честь працювати з Цукером, одним з авторів «Аероплану», можливо, найсмішнішого фільму в історії кіно. Наша мета – зробити картину такою ж кумедною, якою була третя частина «Хрещеного батька», – жартував Сміт. До того, як проект залишили Веянси, його збирались перетворити на пародійний варіант [«Гаррі Поттера»->harry-potter], [«Володаря перснів»->lord-of-the-rings-1] та «Зоряних війн» під назвою «Дуже страшне кіно-3: Епізод І – Володар мітел» і випустити в прокат восени 2002 р. одночасно з черговими серіями «Поттера» та «Володаря». Коли ж постановку отримав Цукер, він вирішив висміяти фільми «Восьма миля», «Знаки», «Дзвінок», «Інші», «Матриця: Перезавантаження» і телепрограму «Американський ідол».

Зйомки проходили у березні-липні 2003 р. у Ванкувері. Спецефекти для «Дуже страшного кіно-3» зробив лауреат «Оскара» Стюарт Робертсон. «Ми відтворювали сцени з фільмів з набагато більшими бюджетами, ніж наш, – каже продюсер Роберт К. Вайс. – Але для нас це значило лише одне: ми повинні бути ще більш вигадливими у технічному втіленні своїх ідей».

Завдяки новому режисеру трохи змінились правила гри під назвою «Вгадай фільм, який висміюють». Туалетний гумор не зник, однак жарти стали трохи дотепнішими. Цукер, на відміну від авторів двох перших серій, не просто переграє у фарсовому варіанті сцени з хітів останніх років («Знаки», «Матриця: Перезавантаження», [«Дзвінок»->ring], «Восьма миля» та ін.) – він пародіює саму атмосферу цих картин. В акторському складі теж помітні зміни на краще: замість балакучих братиків-негрів на екрані з’являються досвідчені пародисти Шин і Нільсен. Усі ці плюси помітять лише ті, хто добре знайомий з двома попередніми частинами «Дуже страшного кіно», хоча саме завдяки їм стрічка зібрала в американському прокаті понад 109 млн. доларів. А «Діменсіон» продовжила розробляти «золоту жилу»: цього року на екрани вийшла четверта частина кіносеріалу, де головним об’єктом пародії стала [«Війна світів»->war-of-the-worlds] Спілберга.

2 коментаря для “Дуже страшне кіно-3”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *