Перевертні

Перевертні (Cursed / Оборотни). США, 2005. Режисер Вес Крейвен. У ролях: Крістіна Річчі, Джессі Айзенберг, Джошуа Джексон, Майкл Розенбаум, Шеннон Елізабет, Скотт Байо.

1+1, четвер 21 вересня, 22.20

Брат і сестра з Лос-Анджелесу, які переживають смерть батьків, стикаються з вовком-перевертнем. Після чого з ними відбуваються химерні зміни – вони стають сильнішими, їх почуття загострюються, а привабливість в очах оточуючих зростає.

Перевертні (Cursed / Оборотни). США, 2005. Режисер Вес Крейвен. У ролях: [Крістіна Річчі->christina-ricci], Джессі Айзенберг, Джошуа Джексон, Майкл Розенбаум, Шеннон Елізабет, Скотт Байо.

1+1, четвер 21 вересня, 22.20

Брат і сестра з Лос-Анджелесу, які переживають смерть батьків, стикаються з вовком-перевертнем. Після чого з ними відбуваються химерні зміни – вони стають сильнішими, їх почуття загострюються, а привабливість в очах оточуючих зростає.

«Я збирався знімати зовсім інший фільм – римейк японської стрічки Кійоші Куросави, – розповідає Крейвен. – Але за місяць до початку роботи проект раптом закрили, а замість нього запропонували цей, практично не залишивши мені вибору». Фільм, який нав’язали режисеру, мав стати осучасненою версією сюжетів про перевертнів, яка цілком змінить цей жанр. Сценарист Кевін Вільямсон, який разом з Крейвеном працював над хітами [«Крик»->scream] та [«Крик-2»->scream-2], спочатку збирався бути лише продюсером, проте потім йому довелось переписувати сценарій. Сюжет був наступний: троє молодих незнайомців вночі потрапляють в аварію на шосе, їх кусає вовк, вони починають перетворюватись на перевертнів і намагаються позбутись цього прокляття. Ролі у картині отримали Крістіна Річчі, Джеймс Бролін, Скіт Ульріх, Скотт Фоулі, Омар Еппс, Шеннон Елізабет і Менді Мур. Початковий бюджет склав 35 млн. доларів.

Проблеми почались відразу ж. Підготовчий період затягнувся, і зйомки стартували із запізненням – у березні 2003 р. У червні, за чотири тижні до їхнього закінчення, роботу над стрічкою призупинили: коли на студії показали відзнятий матеріал, керівництву не сподобались ні фінал, ні перевертні. Головний голлівудський гример Рік Бейкер образився і заявив, що залишає кінематограф; зобразити на екрані людей-вовків доручили майстрам спецефектів з компанії KNB. На доопрацювання сценарію відвели шість тижнів, потім цю паузу продовжили до вересня, а далі – до жовтня. Актори, які мали інші контракти, почали залишати проект. Переробка сценарію вимагала все більш глибоких змін: деякі персонажі вибували разом з акторами, котрі їх грали, для інших треба було терміново шукати нових виконавців. Менді Мур замінили австралійською актрисою Поршиєю Ді Россі, а Скіта Ульріха – Джошуа Джексоном. Троє незнайомців з початкового сценарію перетворились на брата і сестру. «Я вже й не знаю, з ким тепер буду працювати», – дивувалась Шеннон Елізабет. Разом зі своїм героєм зник з фільму Омар Еппс, натомість з’явився новий персонаж у виконанні Майкла Розенбаума. 90 % відзнятого матеріалу опинилось на смітнику.

«Зараз мова йде про те, щоб хоч якось закінчити цю картину, – скаржився Крейвен. – Її створення було таким виснажливим процесом, що мені вже хочеться вирватися на волю і зробити що-небудь, що мені дійсно буде подобатись». Однак коли 17 листопада 2003 р. зйомки нарешті продовжились, постановник був знову сповнений ентузіазму. Студія «Мірамакс» розраховувала, що, попри всі проблеми, стрічка започаткує новий прибутковий кіносеріал жахів на кшталт «Крику», однак цього не сталося: фільм вийшов розчаровуючим і провальним за зборами (18 млн. доларів у США).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *