Джон К’ю

Джон К’ю (John Q / Джон Кью). США, 2002. Режисер Нік Кассаветес. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], Роберт Дюволл, [Джеймс Вудс->james-woods], Енн Хечі, [Рей Ліотта->ray-liotta], Енді Гріффін, Шон Хетосі, Кімберлі Еліс, Ітан Саплі, Дейвід Торнтон, Пол Йохансон, Лора Херрінг, Діна Вотерс.

1+1, субота 7 квітня, 01.00

Звичайний американський робітник Джон К’ю (Вашингтон) одного дня дізнається, що його син смертельно хворий і йому терміново потрібно зробити дуже дорогу операцію з пересадки серця. Грошей у Джона не вистачає, тому лікарі відмовляються допомагати малюку. Нещасний батько впадає у відчай, купує пістолет і захоплює заручників у лікарні…

Не випадково на «оскарівській» церемонії саме з рук Вашингтона отримав нагороду за внесок у кіномистецтво легендарний афро-американський актор Сідні Пуатьє. Більшість героїв Вашингтона є «нащадками» персонажів, яких у 50-60-х рр. втілював Пуатьє – чесних, «правильних» негрів з почуттям власної гідності. Типовим прикладом є Джон К’ю – добрий терорист, котрий нікому не завдає шкоди і не знає, що робити з заручниками. Вашингтон почав працювати над цією роллю після закінчення роботи над спортивною драмою «Згадуючи «Титанів» (2000), а під час зйомок стрічки встиг ще й блискуче зіграти у «Тренувальному дні». На жаль, «Джона К’ю» до видатних досягнень зірки зарахувати не можна. Вашингтон і його партнери (Дюволл, Вудс, Ліотта, Хечі) зробили усе можливе, але слабкий та непереконливий сценарій з купою штампів майже звів нанівець їх старання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *