Трансформери

Трансформери (Transformers / Трансформеры). Фантастичний бойовик. США, 2007. Режисер Майкл Бей. У ролях: Шиа Ле Боуф, [Джон Войт->jon-voight], Меган Фокс, Рейчел Тейлор, Тайріз Гібсон.

На планеті Кібертрон живе технологічна раса трансформерів – роботів, які вміють перетворюватись на різні механізми. Вони поділяються на два табори – автоботів, яких очолює Оптімус Прайм, та десептіконів, якими керує Мегатрон. Десептікони хочуть знищити людство, щоб спокійно користуватись земними запасами, а їх ідейні противники готові захищати людство до останнього.

Після провалу [“Острова”->island-ann] виконавчий продюсер [Стівен Спілберг->steven-spielberg] не втратив віру у Бея і довірив йому ще більш дорогий проект – “Трансформерів”, героями якого мали стати популярні в усьому світі іграшки.

Зйомки стрічки проходили у Лос-Анджелесі, Чикаго, Детройті та Вашингтоні. Для сцен з гігантськими роботами використали комбінування комп’ютерних спецефектів та масштабної лялькової вистави. Вперше після подій 11 вересня 2001 р. кінематографістам дозволили знімати на території Пентагону. У фільмі задіяли надсекретний військовий юніт під назвою Sector 7. Компанія General Motors вже встигла перетворити головних героїв “Трансформерів” на гігантських носіїв своєї реклами.

“Я хочу зробити трансформерів максимально реалістичними, щоб глядач не посміхався, тикаючи пальцем в екран, – а, це усього лише комп’ютерні ефекти, – запевняв Бей. – Коли Спілберг запропонував мені посаду режисера, я сказав, що не збираюсь займатись іграшковим фільмом. Але потім вирішив зробити картину так, щоб вторгнення інопланетних роботів на Землю здавалось найсправжнісіньким, без обману”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *